This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

​Megszólalt a Cinknek a Kósa Lajost Új-Zélandon lefaszfejező magyar

Illustration for article titled ​Megszólalt a Cinknek a Kósa Lajost Új-Zélandon lefaszfejező magyar

Kellett Kósa Lajosnak lazításként Aucklandbe utaznia egy Rolling Stones-koncertre. A kupakügytől is láthatóan teljesen szétesett fideszes erősemberhez ugyanis odalépett az utcán egy magyar, és azt mondta neki: "Hé faszfej, itt börtönben rohadnál meg."

Advertisement

A trágár véleménynyilványító a Cinknek részletesen elmesélte, hogy is történt.

A fideszes poilitikusok láthatólag úgy képzelik, hogy amit Magyarországon művelnek, az Magyarországon is marad. Hogy mennyire nincs így, a hétvégén derült ki.

Advertisement

Emberünk, aki Új-Zélandon élő magyar, először a tumblr-én számolt be a történtekről, így:

Ma kurva bátor voltam,

és azt mondtam mosolyogva egy magyar politikusnak kinéző fickónak magyarul a belvárosban, hogy:

– Hé faszfej, itt börtönben rohadnál meg.

Legnagyobb meglepetésemre úgy tűnt, hogy megértette. Itt maradt két héttel ezelőttről, vagy mi? Nem tudnám megnevezni, hogy melyikre hasonlított, de esküdni mernék, hogy fideszes politikus, akit már láttam a médiában.

Advertisement

Hihetelennek tűnt, hogy emberünk tényleg nem ismerte fel Kósát, ezért megkerestem. Szívesen felidézte, hogyan is történt az eset, előrebocsátva, hogy:

igazándiból csak egy jóízű és váratlanul jól sikerült parasztkodás – éppen ezért nem vagyok büszke rá, sőt.

Advertisement

Illetve hogy:

Mert azért az utcán álva tárgárságokat beszólni egy ismeretlennek akkor is bunkó parasztság, ha az illető amúgy megérdemli, és amúgy meg minden tekintetben vállalom a véleményem.

Advertisement

Ezzel a kiegészítéssel indulhat is a sztoridélután:

A történet szempontjából fontos, hogy Auckland belvárosa gyakorlatilag elfér egy nagyobb textilzsebkendőn, és hogy Új-Zélandon kicsi a magyar közösség (az 56-osokat beleszámítva is csak 2000-en vagyunk), így általában nem kell attól tartani, hogyha megszólalsz magyarul, akkor valaki értené a közeledben.

Szóval szombaton kora délután a Victoria Marketbe igyekeztem a lányommal, hogy az ott felelhető szerb hentestől kolbászt, a magyar sajtostól pedig körözöttet és parenyicát vegyek.

A zebránál két fikcóra lettem figyelmes – a Queens Street irányába igyekezhettek –, az egyiküknek nagyon ismerős volt a feje, tudtam, hogy valamelyik fideszes politikusra hasonlít, de nem tudtam nevet kötni hozzá. A másik faszit sose láttam előtte.

És hát ahogy ott állt tőlem két lépésre, megtörtént, mosolyogva feléjük fordultam, és kiszaladt a számom az ominózus mondat. Szinte biztos voltam benne, hogy csak valami hasonlóság lesz, és hogy nem értik, mert nem tudtam róla, hogy magyar politikusok vannak az országban, pedig a tiszteletbeli konzul akkurátusan felszólít mindig, amikor jön egy, hogy menjünk el velük találkozni. Így volt ez, amikor a bajszos gecit ideette a rossebb két hete, azóta viszont semmi, úgyhogy nem adtam nagy sanszot a dolognak.

Aztán a mondat elhangzásakor a lámpa zöldre váltott, a kislányom nekiiramodott, de én még hallottam, hogy az ismeretlen faszi kérdezi a politikuskinézetűtől, hogy:

– Mit mondott? Te hallottad, hogy mit mondott?

Azt, hogy a Kósával találkoztam, csak később, a tumbli segítségével azonosítottam be.

Hát ennyi. Nem egy nagy sztori, ahogy látom, főleg azért lettem hős, mert így megtudhatta, hogy a világ túlfelén is gyűlölik. Ezt szívesen megerősítem: az általam ismert magyar közösség gyűlöli ezt a rohadt brigádot. Ezzel a keleti nyitással és oroszbarátsággal még az idősebb 56-os MIÉP-szökevényeket is sikerült maguk ellen hergelni.

Advertisement

A sztori értelmezéséhez még annyit, hogy a bajszos nyilván Kövér László házelnök, aki nemrég szintén Új-Zélandon járt.

Árad a szeretet az egész világon, és a magyarok egyből megtalálják egymást mindenhol, ez a lényeg!

Advertisement

Kósa sztorijából nekem amúgy nem is az volt az érdekes, hogy pont a szegényeket végleg a pöcegödörbe lökő törvények megszavazásának idején ment olyan pénzszóró túrára, mint egy kuvaiti olajsejk. Hanem hogy képes volt egy állítólag háromnapos út során olyan rohadt messzire elrepülni. Borzalmas lehetett, ahhoz képest felüdülés egy kis lefaszfejeződés.

Update: A Bors szerint egy debreceni városi tévéstáb is elkísérte a bulira Kósát, aki a titkárnőjével, Halász Jánossal, annak fiával és a két tévéssel utazott. A politikus felesége eszerint nem tartott velük.

Advertisement

Update 1.1.: Kósa Lajos nyilatkozott a Rolling Stones-ügyről!

Update 2.: Így indult az Aucklandi koncert a Start Me Uppal, a csípőjét lassan mozgató Kupak Lajost mindenki képzelje bele a tömegbe:

Kissferó pedig már el is viccelődött ezzel:

Illustration for article titled ​Megszólalt a Cinknek a Kósa Lajost Új-Zélandon lefaszfejező magyar

Share This Story

Get our newsletter