Megszólal a nő, akinek a farkát mutogatta a horgász

Illustration for article titled Megszólal a nő, akinek a farkát mutogatta a horgász

Több százezer forintba is kerülhetett a horgászbot, aminek a fellökése miatt bizarr horgász-gyalogos konfliktus alakult ki Csepelen. Úgy tűnik, előbb a futó hibázott, aztán a horgászok vesztették el az eszüket. A horgászok komolyan meg fogják büntetni a pöcslengetőt.

Azt teljesen helyenvalonak talaltam volna, ha elkuld a bus picsaba (mar elnezest), es az elso pillanatban nagyon restelltem is magam, mert en is maniakusan ragaszkodom pl a futocuccaimhoz. De aztan maradt a felhaborodas.

Advertisement

Így kommentálta nőmegütéssel, -üldözéssel és pöcsmutogatással zárult hétvégi konfliktusát a Cinknek Nagy Szilvia, a kocogó, akit több bevadult horgász kergetett egyszerre.

Miután az esetet kiposztolta a Facebookra, az Index cikket írt belőle. Ami első olvasásra nagyon egyoldalúnak tűnt, így elkezdtem megkeresni a főszereplőket.

Advertisement

(A sztori szerint horgászok a hétvégén “elfogalták” a csepeli Duna-part egy szakaszát, hogy egy oda befutó és egy botállványt fellökő nőt inzultáljanak, bottal fejbe vágjanak, majd a helyszínre visszafutó és ott fényképező áldozat előtt az egyikük végül letolta a nadrágját.)

Advertisement

Horgászként – látva az áldozat fb-re kiposztolt képeit – egyből gyanús volt, hogy a kocogó egy horgászverseny lezárt területére futhatott be. A görgős, a víz szélétől jó pár méterre elhelyezett bottartók ugyanis szinte kizárólag versenyeken használt, úgynevezett rakós botokhoz járó kellékek. Ezek a 14 méteres hosszt is elérő speciális eszközök igen drágák – 200-500 ezer forint az áruk – ráadásul annyira vékony a faluk, hogy a legkisebb külső erőhatástól el tudnak pattanni. Az érzékeny rakós bot használatához több méternyi szabad helyre van szükség a pecások mögött, ezért is szokták lezáratni a versenyek területét, és ezért idegesek a pecások, ha valaki a drága botjukat fellöki.

A Cinknek a Ráckevei Dunaági Horgászszövetségénél is megerősítették, hogy a hétvégén Csepelen verseny volt, ezért zárták le az adott partszakaszt. Tóth István ügyvezető igazgató elmesélte, hogy az eset az úgynevezett csőhídi pályán történt, ami több mint 30 éve híres pecás helyszín, az ország egyetlen nemzetközi minősítésű folyóvízi versenypályája, amit a helyi szövetség bérel horgászcélokra a magyar államtól. Most is a szokásoknak megfelelően jelölték ki és zárták le a területet, ide futott be a nő, hogy belebotoljon egy igen drága botba.

Advertisement

Az alaphelyzetet a kocogó is megerősítette a Cinknek. Azt is hozzátette, hogy az ő irányából érkezve nem látta a lezáró szalagokat:

Igen, botostul dontottem fol az allvanyt, gondolom, draga darab lehetett, ezert dalmahodott fol a horgaszi duh a pasasban. Lezaras: utolag tudtam meg, h verseny volt; semmi hivatalos jelzes, csak egyik oldalt szalagozas (en pedig a masik iranybol erkeztem).

Advertisement

Az ezt követő agresszió persze ezzel együtt is megmagyarázhatatlan, különös tekintettel arra, hogy – legalábbis a kocogó szerint – a bot nem sérült meg a balesetben.

Tóth István még egy fontos elemet tisztázott: a magából kivetkőzve farkát mutogató fickó nem is az a horgász volt, akinek belerúgtak a botjába. Sőt nem is versenyzett, nem volt rendező sem, hanem egyszerű néző, aki talán valamelyik ismerősének ment ki drukkolni.

Advertisement

Csakhogy az áldozat fb-re posztolt fotóján kiszúrták, hogy a perverz a Csepeli Horgászegyesület pólóját viseli, így hamar ki is nyomozták, kiről van szó. 62 éves helyi egyesületi tag ő, aki ellen a szövetség máris eljárást indított. A csepeli klubot is erre kérték, sőt levelet írtak a rendőrségnek, amiben külön kérték a magáról megfeledkezett pecás megbüntetését. “Ilyen ember közöttünk nem maradhat, ez a viselkedés az előzményektől teljesen függetlenül elfogadhatatlan” – szögezte le a kérdésünkre Tóth.

Az áldozat felháborodott, de szerencsére nem lett horgászellenes:

Heti 4-5-ször futok itt, horgaszok kozott, akikkel soha semmi konfliktus, inkabb kedvesek, es en is próbálok. Verseny eseten ugyanigy. Soha nem gondoltam volna, h ilyesmi tortenhet.

Advertisement

Tényleg extrém eset, főleg, hogy a bot ép maradt:

A botnak nem esett baja, nem is azzal vertek fejbe, hanem puszta kezzel.

Ezer szerencse, így rögtön egész másképp hangzik!

Hiába nőttem fel horgászok között, ezt a gatyaletolást mégsem tudtam elképzelni, ezért külön rákérdeztem, hogyan történt:

Igen, ahogy latta h jovok (illetve szoltak neki a spanjai), folkaszalodott a szekebol, beallt kozepre es elokapta.

Advertisement

Hát így megy ez.

Share This Story

Get our newsletter