​Megszabadulhatsz a lájkolástól, ha akarsz

Illustration for article titled ​Megszabadulhatsz a lájkolástól, ha akarsz

Hogy szalad az idő, tíz éve még nem is létezett a Facebook, ma meg már a lájk beszökött a magyar nyelvbe is. És ez a személytelen hüvelykujj eléggé elsilányítja a kommunikációnkat. Ha valaki éppen felköszönt a szülinapunkon, ha láttamozunk egy üzenetet, vagy ha épp tetszik a tesónk új profilképe mehet a lájk.

Advertisement

A Neutralike Chrome bővítménnyel most lájktalaníthatjuk a Facebookunkat! Annyi történik, hogy eltűnik az összes posztról a gomb, így csak kommentelni, vagy megosztani tudtam a tartalmat. Az oldalak bekövetését – ami szintén lájkolás néven fut –, nem érinti a változás.

Advertisement

Adam Powers fejlesztő annyit szeretett volna elérni, hogy rákényszerüljünk a valamivel színesebb kommunikációra. Ha csak egy szóval is, de legalább írásban, valamennyire egyedi módon reagáljunk. Nemes cél, de amíg a lájktalan lét opcionális és nem kötelező, addig nem hiszem, hogy bármi változna.

Kíváncsi voltam, hogy milyen a Neutralike-ot használni, de mivel nem nagyon szoktam a Facebookon se lájkolni, se kommentelni, nem érintett meg különösebben a gomb hiánya. Hamar el is felejtettem, hogy egyáltalán fent van, de biztos van, akinek alapjaiban változtatná meg a kommunikációs stílusát.

Advertisement

via The Atlantic

Share This Story

Get our newsletter