This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

​Mégsem szólt a kormány a Bizottságnak Paksról, bár ezt állította

Hivatalos dokumentumot küldött az Európai Bizottság arról, hogy a magyar kormány hazudott.

Advertisement

Az új paksi blokkokról szóló Putyin-Orbán szerződés előtt a magyar kormány előzetesen mindenről tájékoztatta az Európai Bizottságot - álltotta mindeddig a magyar kormány.

Lázár János például ilyeneket mondott:

Lázár János korábban már beszélt arról: a kormány 30 nappal az egyezmény megkötését megelőzően három alkalommal is tájékoztatást adott az Európai Bizottságnak a tervezett beruházásról, és semmilyen észrevétel nem érkezett hozzájuk, nem volt szó arról, hogy vizsgálat indulna. A kormányzati kommunikációs államtitkárságon megerősítették Lázár János információit a hvg.hu-nak.

Advertisement

De ez nem volt igaz. Ha valódi az a levél, amit az Energiaklub most publikált, hatalmas, kapitális, 2 méter testhosszúságú, 91 kilogrammos, két óra fárasztás után megszákolt hazugság volt.

Illustration for article titled ​Mégsem szólt a kormány a Bizottságnak Paksról, bár ezt állította
Advertisement

Az Energiaklub ugyanis február 17-én közérdekű adatigénylést nyújtott be az Európai Bizottsághoz, kikérve a magyar kormány paksi szerződést bejelentő értesítését és a vonatkozó dokumentumokat. Mire most azt a hivatalos, pecsétes választ kapták, hogy a magyar kormány semmit sem kommunikált a Bizottságnak az egészről.

A levél szövege kábé a következő:

Kedves Ms Koritár,

Február 17.-ei emailjében hozzáférést kért a paksi atomerőművel kapcsolatos, az Euratom Szerződés szerinti értesítésre vonatkozó dokumentációhoz.

Tudatom Önnel, hogy a projektről eddig nem kaptunk értesítést az Euratom Szerződés 41-es paragrafusa szerint, így emiatt a Bizottságnak jelenleg nincsen a birtokában semmiféle Ön által kért dokumentum.

Ha bármiben pontosításra lenne szüksége, ne habozzon megkeresni válasz-emailben vagy az alant megadott telefonszámon.

üdvözlettel:

Christian Attard

A tippet köszönjük Gyurinak!

Share This Story

Get our newsletter