Mégsem forgatják le a Tron harmadik részét

A Disney leállította a számítógépek belsejében játszódó filmsorozat következő epizódjával kapcsolatos előkészületeket. A Tomorrowland bukása állhat a háttérben.

Advertisement

A stúdió 2010-ben készítette el az 1982-es kultikus cyberpunk film folytatását, a Tron: Legacy-t. A második rész elég vegyes fogadtatásban részesült, én mondjuk bírtam, mert marha látványosra sikerült, volt benne egy pofátlan bibliai párhuzam, ami szintén bejött, ráadásul a Daft Punk zenéje elvitte az egészet a hátán.

A film anyagilag sikeres volt, 170 millió dollárból készült, és világszerte 400 milliót hozott a Disneynek. A stúdió legutóbbi sci-fije viszont elég nagy bukta, a 180 millió dolláros, giccses-gagyi Tomorrowland az első hétvégén csupán 33 milliót szedett össze. Úgy tűnik, jobban megéri, ha a Disney a mesefeldolgozásokba fekteti a pénzét, a Maleficent és a Cinderella is elég jól mentek, már készül is a The Jungle Book, az Alice: Through the Looking Glass és a Beauty and the Beast élőszereplős változata.

Advertisement

Szóval hiába nézett ki úgy, hogy a rendező, illetve a két főszereplő, Olivia Wilde és Garrett Hedlund is benne lennének a folytatásban, a Tron 3-ból a közeljövőben nem lesz semmi. Nem mondom, hogy vérzik a szívem érte, de ahogy az io9-on is megjegyezték, az igazi veszteség az a Daft Punk-album, ami a filmhez születhetett volna.

Share This Story

Get our newsletter