Nagy tes√≥nk, az amerikai Deadspin sportblog lelkesedik a budapesti v√≠v√≥ vil√°gbajnoks√°g poszterei√©rt, a kommentelŇĎik ink√°bb fanyalognak. Ti hogy l√°tj√°tok?

Nekem kifejezetten tetszett, amikor elŇĎsz√∂r elvillamosoztam az √≥ri√°splak√°t mellett, ahol egy sportol√≥ fegyvere csap √∂ssze Darth Vader f√©nykardj√°val.

Advertisement

Szellemes, egyszerŇĪ, figyelemfelkeltŇĎ. Meg eleve neh√©z mŇĪfaj rekl√°mot csin√°lni, mikor nagyj√°b√≥l az az √ľzenet, hogy:

"figyelj, ez most becssz√≥ egy vil√°gesem√©ny, √©s m√°shol t√∂kre menne, √©s igaz, hogy itt a kuty√°t nem √©rdekli, pedig sz√°zszor jobbak vagyunk v√≠v√°sb√≥l, mint mondjuk focib√≥l, aminek meg stadionokat √©p√≠t√ľnk, de az√©rt gyertek el l√©gyszi, l√©gyszi, izgalmas lesz meg√≠g√©rj√ľk!"

Advertisement

Sz√≥val tetszett. A folytat√°s viszont m√°r megk√©rdŇĎjelezhetŇĎ. √ögy tŇĪnt, megpr√≥b√°lj√°k k√∂z√∂ss√©giv√© tenni √©s bevonni az internet n√©p√©t a plak√°tgy√°rt√°sba. Ha ez spont√°n indult volna el, tal√°n osztatlan lenne a siker, √≠gy egy kicsit izzadts√°gszag√ļ (persze egy sportesem√©ny √©ppen az, ahol ez megbocs√°jthat√≥).

Advertisement

A "mint a moziban" kampány lényege, hogy híres kardozós filmposztereket alakítsunk át a világbajnokság reklámjává. Mondjuk így:

Advertisement

A Deadspin-olvas√≥k szerint viszont az a baj ezzel (t√ļl a szok√°sos trollkommenteken), hogy a v√≠v√°s nem errŇĎl sz√≥l. A klasszikus sportrajong√≥kb√≥l ellen√©rz√©st v√°lt ki, aki pedig a plak√°tok hat√°s√°ra megy el, az csal√≥dni fog.

Advertisement

Nem tudom, az√©rt ennyire nem l√°tom tragikusnak a helyzetet. Egyr√©szt mert van k√∂zte p√°r t√©nyleg szellemes, klasszul eltal√°lt plak√°t. M√°sr√©szt, ha m√°st nem, annyit el√©rtek, hogy besz√©l√ľnk r√≥la, ami az√©rt el√©g jelentŇĎs egy nemfoci sport eset√©ben.

√Čn a magam r√©sz√©rŇĎl drukkolok, hogy j√≥l s√ľlj√∂n el a vb. M√©g t√∂bb plak√°t itt.