Olvass√°tok el h√≠rek, amiket √ļgysem hisztek el rovatunk leg√ļjabb darabj√°t. Ok√©, minden h√©ten van ilyesmi, ami a nyugati t√≠pus√ļ jogalkalmaz√°s csŇĎdj√©t hivatott √°br√°zolni, √©s tudom, hogy semmi sem fekete-feh√©r, √©s k√∂zhely, hogy megbolondult az emberis√©g, de akkor is.

Az Origo szemlézi a Toronto Sun cikkét, ekképpen:

T√ļl nagy pszich√©s k√°rt okozott a kanadai Sharlene Simonnak, hogy hal√°lra g√°zolt egy bring√°s fiatalt, ez√©rt beperelte az elhunytat, annak sz√ľleit, sŇĎt az √°ldozat idŇĎk√∂zben elhunyt b√°tyj√°t, √©s k√©t m√°sik biciklis t√°rs√°t, akiket ugyancsak el√ľt√∂tt, de nem haltak bele. M√©g a megyei √∂nkorm√°nyzat ellen is pert ind√≠tott, mert szerinte nem tartott√°k megfelelŇĎen karban az utat.

A sajnálatos eset még 2012 októberében történt.

A h√°romgyerekes, 42 √©ves Sharlene Simon h√°tulr√≥l tal√°lta el a biciklizŇĎ a fiatalokat. Kilencven kilom√©ter per √≥r√°val hajtott, b√°r csak nyolcvannal mehetett volna. Ut√≥bb azt mondta, semmit sem l√°tott a biciklisekbŇĎl, j√≥llehet f√©nyvisszaverŇĎk is voltak a ker√©kp√°rokon. A balesetben az egyik fi√ļ, a 17 √©ves Brandon Majewski √©let√©t vesztette.

A rendŇĎr√∂k nem ind√≠tottak elj√°r√°st a g√°zol√≥ ellen, m√©g csak meg sem szond√°ztatt√°k, mivel szerint√ľk erre nem volt okuk. A nŇĎ m√∂g√∂tti aut√≥t f√©rje vezette, aki rendŇĎr. Az esetrŇĎl sz√≥l√≥ jelent√©sben annyi szerepel r√≥la, hogy leh√ļz√≥dott a g√°zol√°s ut√°n, majd hazafuvarozta a nŇĎt.

A nŇĎ keresetlevel√©ben azt √°ll√≠tja, a fi√ļk f√©kjei nem megfelelŇĎen voltak felszerelve, √©s alkalmatlan biciklisek voltak. Az eset pedig depresszi√≥t, szorong√°st, ingerl√©kenys√©get √©s poszt-traumatikus stresszt okozott n√°la. Mindezek√©rt √∂sszesen 1,35 milli√≥ doll√°ros k√°rt√©r√≠t√©st k√∂vetel.

Advertisement

Szeg√©ny sz√ľlŇĎk felh√°borodtak, se k√∂pni, se nyelni nem tudnak, √©s perelnek ŇĎk is, a temet√©si √©s az orvosi k√∂lts√©gek megt√©r√≠t√©s√©t k√©rik.