Illustration for article titled Megölte a biciklist, 1,35 millió dollárt követel az ádozat családjától

Olvassátok el hírek, amiket úgysem hisztek el rovatunk legújabb darabját. Oké, minden héten van ilyesmi, ami a nyugati típusú jogalkalmazás csődjét hivatott ábrázolni, és tudom, hogy semmi sem fekete-fehér, és közhely, hogy megbolondult az emberiség, de akkor is.

Advertisement

Az Origo szemlézi a Toronto Sun cikkét, ekképpen:

Túl nagy pszichés kárt okozott a kanadai Sharlene Simonnak, hogy halálra gázolt egy bringás fiatalt, ezért beperelte az elhunytat, annak szüleit, sőt az áldozat időközben elhunyt bátyját, és két másik biciklis társát, akiket ugyancsak elütött, de nem haltak bele. Még a megyei önkormányzat ellen is pert indított, mert szerinte nem tartották megfelelően karban az utat.

Advertisement

A sajnálatos eset még 2012 októberében történt.

A háromgyerekes, 42 éves Sharlene Simon hátulról találta el a bicikliző a fiatalokat. Kilencven kilométer per órával hajtott, bár csak nyolcvannal mehetett volna. Utóbb azt mondta, semmit sem látott a biciklisekből, jóllehet fényvisszaverők is voltak a kerékpárokon. A balesetben az egyik fiú, a 17 éves Brandon Majewski életét vesztette.

A rendőrök nem indítottak eljárást a gázoló ellen, még csak meg sem szondáztatták, mivel szerintük erre nem volt okuk. A nő mögötti autót férje vezette, aki rendőr. Az esetről szóló jelentésben annyi szerepel róla, hogy lehúzódott a gázolás után, majd hazafuvarozta a nőt.

A nő keresetlevelében azt állítja, a fiúk fékjei nem megfelelően voltak felszerelve, és alkalmatlan biciklisek voltak. Az eset pedig depressziót, szorongást, ingerlékenységet és poszt-traumatikus stresszt okozott nála. Mindezekért összesen 1,35 millió dolláros kártérítést követel.

Advertisement

Szegény szülők felháborodtak, se köpni, se nyelni nem tudnak, és perelnek ők is, a temetési és az orvosi költségek megtérítését kérik.

Share This Story

Get our newsletter