Megölhették a Charlie Hebdo terroristáit

Az AFP szerint mindkét Kouachi testvér meghalt a dammartini rajtaütésben. A párizsi túszejtővel is végeztek. A posztot frissítjük.

Az ezzel párhuzamos párizsi akcióról még nem tudni többet, mint ahogy Kouachiék túszáról sem. Párizsban (pontosabban Vincennes-ben) annyit mondtak, néhány túszt elengedtek a szupermarketből.

Advertisement

UPDATE: A Sky szerint épségben kiszabadult a Kouachi testvérek túsza, a nyomda tulajdonosa, egy Michel keresztnevű férfi.

UPDATE 2: A Le Monde szerint a párizsi túszejtő, Amedy Coulibaly is meghalt. A helyszínen a mentősök küzdenek valaki életéért, de nem tudni egyelőre, a másik túszejtőről vagy egy túszról van-e szó. A BFM TV szerint két rendőr is megsebesült a rajtaütésben.

Az AFP szerint a Kouachi testvérek kijöttek az épületből, hogy tüzeljenek a kommandósokra, mielőtt meghaltak. A támadásban egy rendőr megsebesült.

Advertisement

UPDATE 3: Ha minden igaz, a vincennes-i túszok is mind kiszabadultak épségben (sajnos erről kiderült, hogy nem igaz). Nincs még hír Coulibaly bűntársáról/barátnőjéről. A fenti képen a vincennes-i kóser szupermarket ostroma látható.

Share This Story