A konyhásnéni a hibás! Jegyzőkönyvet vett fel a dunakeszi polgármester, ezzel jobb magyar nyelvű írásmű született, mint a Halotti beszéd, sőt Örkény István és Esterházy Péter életműve.

Ha nem hallottad volna, pár óra alatt országosan híres lett egy dunakeszi iskola elsőseinek uzsonnája, mert egy felháborodott szülő kiposztolt egy fotót a döbbenetes szendvicsről.

A polgármester az országos felháborodást és hitetlenkedést látva ma találkozott a szendvicsért felelős szolgáltató cég vezetőjével, akivel jegyzőkönyvet vettek fel az esetről.

A csodálatos jegyzőkönyv igazi posztmodern alkotás, amennyiben olyan, mintha Rejtő Jenő hőse, a Török Szultán írta volna Esterházy diktálása alapján. Egész pontosan úgy lehet rekontruálni a dolgot, hogy Esterházy súgta a szöveget egy portásnak, aki továbbsúgta egy ügyvédnek, az egy rendőrnek, aki végül a kialakult szöveget felmondta a Török Szultánnak, illetve a vele közös klavitúrán dolgozó csimpánznak. Eredetileg soronként akartam ízekre szedni, de ez olyan drámai erejű műalkotás, hogy inkább így egyben, hogy ahogy van, iderakom, tessék:

A jelen lévő felek személyesen egyeztettek a fenti tárgy ügyében, és az alábbiakat rögzítik:

A dietetikai szempontból maximálisan elfogadott, a zöldséggel dúsított vajkrémek tízórai vagy uzsonna elkészítéséhez való felhasználása. A jövőben, tekintve, hogy az eddigi ajánlás rendeleti szintre emelkedik szeptember elsejétől, tovább szükséges növelni a zöldség felhasználást.

A szolgáltató elismeri, hogy a képen feltüntetett zöldségkrémes szendvics nem felel meg az elvárásoknak. Az említett szendvics helyes elkészítési módja, amit minden más városi konyha betartott, az, hogy a sárgarépa reszelt állapotba kerül a vajrémbe bekeverésre. Az egyik tálalókonyhában dolgozó alkalmazottunk azért, hogy amelyik gyerek nem szereti a répát, anélkül el tudja fogyasztani a májkrémes zsemlét, felkarikázott formába tette bele a sárgarépát a szendvicsbe, valamint kifelejtette az anyagkiszabatban szereplő pritamin paprikát, amit a zsemlének tartalmazni kellett volna.

A továbbiakban biztosítékot vállalunk, hogy a tálalókonyha teljes személyzete az előírásoknak megfelően fogja készíteni az ételeket. A mulasztás elkövetéséért, személyre szóló felelősségre vonás történt.

Advertisement

Az Új Iskola A Határont Dióssi Csaba dunakeszi polgármester tette ki a Facebookjára.