This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Megnyerte a francia Scrabble-bajnokságot, pedig nem is beszél franciául

Illustration for article titled Megnyerte a francia Scrabble-bajnokságot, pedig nem is beszél franciául

Nigel Richards az angolszász nyelvterületen már régóta az egyik legjobb játékosnak számít, és most a francia bajnokságot is megnyerte, úgy, hogy azt sem tudta, milyen szavakat rak ki.

Advertisement

Richardsnak annyi a titka, hogy marha jó a memóriája. Az egyik barátja elmondta, a férfi alig nyolc héttel a verseny előtt kezdte el tanulmányozni a szótárat. A legtöbb szó jelentéséről gőze sincs, valószínűleg egy beszélgetésben sem tudna részt venni, viszont a játékhoz nincs is szükség ezekre, csak a szavak szótári alakjára.

Richardsot – aki a negyvenes évei végén jár – sokan a legjobb Scrabble-játékosnak tartják. Ötször nyerte meg az egyesült államokbeli bajnokságot, háromszor a világkupát, tizenegyszer a szingapúri versenyt, a thaiföldi – a legnagyobb megmérettetésnek tartott – King’s Cupon pedig nemrég szerezte meg 12. bajnoki címét. A franciák persze tudták, kivel van dolguk, de arra valószínűleg nem számítottak, hogy a nyelvet nem beszélő férfi őket is leiskolázza.

Advertisement

via Kotaku

Share This Story

Get our newsletter