Megnéztem egy filmet, aminek NAGYBETŰS szójáték van a magyar címében

Illustration for article titled Megnéztem egy filmet, aminek NAGYBETŰS szójáték van a magyar címében

Soha nem hittem volna, hogy ez valaha megtörténik, de a BeSZERvezvével kivételt tettem.

Advertisement

Hiba volt.

Nem láttam még ilyen filmet, és úgy képzeltem – talán nem teljesen alaptalanul –, hogy a legalpáribb, de mainstream drogos-fingós-bebaszós-dugós alkotások kapnak ilyen címeket.

Advertisement

A BeSZERvezve sem kivétel, de az én szerencsémre, illetve a film szerencsétlenségére messze nem üt akkorát az egész, azaz két szék között a pad alá esik. Ezt máris kifejtem, csak előbb magyarázkodnom kell: szóval, azért keltette fel az érdeklődésemet, mert jó színésznek tartom a két főszereplőt, Jesse Eisenberget és Kristen Stewartot – vonatkoztassunk el az Alkonyattól –, és az utolsó közös filmjük, amit láttam – az Adventureland – bejött, plusz volt egy jó trailer is.

Az alapsztori most annyi, hogy van egy füves pár, és a srác tök neurotikus, azért, mert korábban valami szuperügynököt fejlesztett belőle a CIA, de a programot lezárták, neki pedig kitörölték az emlékeit. Őt akarja likvidálni a szerv, a fene se tudja, miért, de persze a volt főnöke, akit szintén leépítettek, nem annyira hagyná ezt. Innentől lehet sejteni, hogy milyen irányt vesz a sztori, főleg, hogy Jesse Eisenberg szépen tud rajzolni, és már rögtön a film elején metaforikusan felskicceli a csajának az egész istenverte film lényegét.

Advertisement
Illustration for article titled Megnéztem egy filmet, aminek NAGYBETŰS szójáték van a magyar címében

A BeSZERvezve egy felvizezett – vagyis inkább felfüvezett! – Bourne-film, amit egy csomó tépős poénnal akartak megspékelni, de a komolyabb, akciófilmes vonalat is tartották volna. Úgyhogy a dolog bezuhan e közé a két szék közé. Se nem elég vicces – kevés poén volt, néha mosolyogtam, de inkább csak feszengtem –, se nem elég jó akciófilm, ahhoz túl gyakoriak és primitívek a viccek. Mondjuk örültem, hogy végül ez a recept valósult meg, nem tudom, mit csináltam volna magammal, ha a vásznon fullba nyomták volna az Adam Sandler-féle kreténséget.

Advertisement

Mondanám, hogy kár a filmért, de nem különösebben izgat az egész, két hét, és elfelejtem. Viszont legalább nem halok meg úgy, hogy nem láttam egy NAGYBETŰS szóvicces című filmet sem. Persze nem mintha olyan fontos lett volna, hogy lássak ilyet. Mindegy.

A filmet már bemutatták a magyar mozik.

Share This Story

Get our newsletter