7 magyar színész, aki örökre beleragadt egyetlen szerepbe

Illustration for article titled 7 magyar színész, aki örökre beleragadt egyetlen szerepbe

Hétfőn nektek szegeztük a kérdést: melyik magyar színészt azonosítjuk leginkább egyetlen szereppel? Ti megmondtátok, mi pedig kiválasztottuk a kedvenceinket. Van, amelyik evidens, valamelyik soha nem jutott volna eszünkbe.

Advertisement

Nyitókép: szomszedok.tumblr.com

7.) Mucsi Zoltán (Kapa)

"a Tinker, tailor...-nál is arra vártam, hogy mikor kezd el ordítva káromkodni."

Tipp: STAFF

Advertisement

6.) Usztics Mátyás (őrmester/főtörzs/hadnagy)

Illustration for article titled 7 magyar színész, aki örökre beleragadt egyetlen szerepbe
Advertisement

Az Angyalbőrben Karádi János őrmestere után (képen) a Kisváros Hunyadi János főtörzsével/hadnagyával (itt az első epizód) ragadt végleg a tiszt szerepében.

Tipp: NAK

Advertisement

5.) Görbe Nóra (Linda)

"Bár őt szerintem nem ez a szerep ölte meg. Ő egyszerűen egy olyan karakter, aki ennek az egy szerepnek az eljátszására volt alkalmas."

Advertisement

Tipp: KLINKERHOFFEN

Advertisement

4.) Szilágyi István (Lópici Gáspár)

Pár generációnak egész biztos ő marad "az utca hírmondója". Ráadásul én évtizedeken keresztül mindig Lópucinak értettem a szerep szerinti nevét.

Advertisement

Tipp: MXWRB

Advertisement

3.) Nemcsák Károly (Vágási Feri)

Tulajdonképpen csak Szomszédok-szereplőkkel is megtölthettük volna a listát, de visszafogtuk magunkat. Vágási Feri azonban nem maradhatott ki. Márcsak azért sem, mert ahogy Vincze Miklós írta:

Advertisement

"Valamelyik szombaton összefutottam szegény Nemcsákkal a Bakáts téri templom előtt. Anyám hangosan megkérdezte tőlem, hogy "Te, ez nem a Vágási Feri?"Hiába próbáltam lepisszegni, ő még rátett egy lapáttal: "Mé', hát úgy hívják, nem?"Annyi vigasztalt, hogy két másodperccel később egy hetven feletti házaspár férfitagja könyökkel jól megtaszigálta a feleségét, majd ujjal mutatva a jobb sorsra érdemes színészre, kijelentette: "Te, ez a öööeöeööaöööö. Az."

Tipp először: Domborzat

Advertisement

2.) Eperjes Károly (Eperjes Károly)

Igaza van Hannibál Lektűr-attitűdnek, Eperjes tényleg az összes szerepében ugyanolyan. Van jó pár ilyen színész, de ahogy Tanki teljesen joggal megjegyzi:

Advertisement

"őt nem egy szereppel azonosítjuk, hanem ő egy FAJTA szerepet tud nagyon jól játszani: a sutyerák, kőbunkó, ÁVÓst vagy munkásőrt vagy alvilági szarjancsit. De ezekben a filmekben (Magyar Requiem, Csapd le csacsi, Eldorádó, Meteo) zseniális!"

Advertisement

1.) Csűrös Karola (Etus)

Ahogy roland-t-flakfizer tökéletesen összefoglalta a lényeget: "a hölgy neve nem jut eszembe. a másik sorozatában, amit nagyapámnál volt szerencsém néha látni, szintén ugyanazt játszotta. Etust."

Advertisement

Persze, amint Kadark Adalbert barátom mondta (aki nem is oylan rég a héliummal töltött vaddisznóbőr lufikkal szerepelt a Cinken): "ne feledkezzünk el az Etus tábortüze körül ücsörgő udvarlókról sem a Zöldségestől Virágh doktorig, akik mind az ő lángjánál akarták sütögetni a virslijüket".

Advertisement

Hát lehet csodálni, mikor ilyen erotikus videók keringenek róla?


A megmondtátok rovat eddigi legsikeresebb darabjai voltak,

amikor megmondtátok melyek a legnagyobb bunkóságok a tömegközlekedési eszközökön és beszélgetés közben,...

Advertisement
Advertisement

...mely a gyermekkori kedvenc filmjeitek okozták a legnagyobb csalódást felnőve és mivel vertek át a szüleitek egykor.

Advertisement

Share This Story

Get our newsletter