A kedvenc piákból mondta meg az amerikai National Media Research Planning and Placement, hogy valaki kire szavaz. Mondanám, hogy megdöbbentő eredmények, de inkább csak azt mondom, hogy ej de sokféle alkohol létezik a világon.

Az amerikai GfK MRI kutatóintézet eredményeit felhasználva a National Media arra jutott, hogy a demokraták inkább a tiszta alkoholt szeretik, a gint és a vodkát, a republikánusok pedig inkább az olyan sötéteket, mint a whiskey. Captain Morgan Spiced Rumot és Malibu Coconutot állítólag mindkét párt támogatója issza rendesen. Tequilát és jägert meg olyanok isznak, akik nem járnak szavazni.

A fenti grafikonból az is látszik, hogy a demokraták többfélét isznak, a republikánusok meg erősebbet. Legalábbis ezt mutatja a buborékok mérete.

A kutatás két évig tartott 50000 résztvevővel, a Daily Mail pedig nem rest többször is felhívni a figyelmemet arra, hogy a National Media, már ha a nevéből nem lenne egyértelmű, egy jobboldalra hajló közvéleménykutató, bár nem igazán tudom, hogy az eredményben mit számít.

Azért kíváncsi lennék nálunk is egy ilyen kutatás eredményére, bár lehet, hogy csak annyi jönne ki a végén, hogy mindenki pálinkázik pártállástól függetlenül.

Advertisement

[Daily Mail]