V√≠zipisztolya mindenkinek van a szekr√©nyben, a polcon vagy a pinc√©ben. De milyen? Mire j√≥k? Elhordanak a t√ļlpartig? Belef√©rnek egy bugyiba? Mi v√©letlenszerŇĪen √∂sszemarkoltunk p√°rat √©s csatakosra vizezt√ľnk magunkat a tegnapi r√≥ds√≥n.

Advertisement

S√ĀRGA UZI, a retik√ľlstukker

A k√≠nai gy√°rtm√°nnyal megijeszteni maximum csak rik√≠t√≥ sz√≠nre √©rz√©keny hangy√°kat lehet, ereje sincsen sok. Viszont pont olyan, ami nevets√©gesen k√∂nnyen elf√©r egy f√ľrdŇĎruh√°ban, azt√°n √∂nfeledten lŇĎd√∂zni. A s√°rga uzin nem visz t√ļl messzire √©s annyira nem is k√©pes nagy erejŇĪt lŇĎni, √ļgyhogy gesztus√©rt√©ke van, illetve remek balatoni kieg√©sz√≠tŇĎ, kulacs √©s tr√©f√°s lapos√ľveg lehet, ha mondjuk napmeleg vodk√°t akarunk m√°sok sz√°j√°ba vagy szem√©be spriccelni.

TR√úKK√ĖS HEKUS, a k√©mfegyver

Advertisement

M√©g a s√°rga uzin√°l is gyeng√©bb a tŇĪzereje, viszont, VISZONT fantasztikus b√∂rleszkmutatv√°nyokat lehet vele v√©grehajtani. Ugyanis a v√≠z nem a fegyver cs√∂v√©bŇĎl j√∂n ki, hanem abb√≥l az elsŇĎ l√°t√°sra c√©lz√≥nak kin√©zŇĎ mŇĪanyag biszbaszb√≥l, amit szabadon, 360 fokban lehet tekergetni. A szerkesztŇĎs√©g abban egyet√©rtett, hogy ez legal√°bb akkora innov√°ci√≥ a v√≠zipisztolyok piac√°n, mint a kanyarban l√∂vŇĎ, izraeli fejleszt√©sŇĪ puska. Mennyi dilis jelenetet okozhat, amikor odaadot a makonyar√©szeg havernak, hogy "figyelj, lŇĎjj m√°r le", az meg szembel√∂vi mag√°t! Rem√©lhetŇĎleg napmeleg vodk√°val.

SQUISH, a haszn√°lhatatlan

Advertisement

Sok tekerŇĎ, leffentyŇĪ, kattan√≥ biszbasz van rajta, legal√°bbis sokkal t√∂bb mint aminek egy ilyen szerkezeten lennie kellene. Kap√°sb√≥l k√©t v√≠ztart√°lya van. K√©t cs√∂ve is, amit √ļgy kalibr√°ltak, hogy oldalr√≥l n√©zve X-alakban l√∂vi a vizet. Azt√°n pr√≥b√°lunk rajta √°ll√≠tgatni, az als√≥ csŇĎ csak akkor lŇĎ, ha egyenesen van, az oldal√°n egy fura teker√©ssel ki lehet √∂nteni az eg√©sz mun√≠ci√≥t, tesztelŇĎ D√°vidnak csorgott v√©gig a kez√©n, mire norm√°lisan kipr√≥b√°lhatta volna, m√©g j√≥, hogy nem napmeleg vodk√°val t√∂rt√©nt az eset.

SUPER SOAKER, a t√∂rv√©nytevŇĎ

Advertisement

Ha szeretn√©l a strandon Rick Deckard vagy Dredd b√≠r√≥ lenni egy napra, akkor ezt vitt magaddal, ra√°d√°sul ez m√°r nem valami k√≠nai ismeretlen gy√°rtm√°ny, hanem a kiterjedt Nerf-m√°rka csodasz√©p term√©ke. Nagyon sajn√°ltam, hogy nem √ļgy kell felt√∂lteni, hogy kivessz√ľk a forg√≥t√°rat belŇĎle, de m√©g √≠gy is t√ļl sz√©p, hogy fanyalogjak. Az elej√©n vadul pettingelni kell az als√≥ r√©sz√©vel, hogy legyen benne el√©g nyom√°s, azt√°n az elsŇĎ spriccel√©s nagyon erŇĎs, ut√°na m√°r lanyhul. That's what she said. K√∂zelharcban is megfelelŇĎ, mert s√ļlyos, massz√≠v, nagydarab √©s √ļgy √°ltal√°ban b√ľntet, mint a napmeleg vodka.

SUPER WATER GUN, a pusztító

Advertisement

Ez a v√≠zipusk√°k BFG-9000-je, az egy lapra mindent feltevŇĎ, mindent letarol√≥, mindent elporlaszt√≥ nagynyom√°s√ļ csŇĎ. Ilyet szerintem az√≥ta gy√°rtanak, ami√≥ta l√©tezik a strand int√©zm√©nye, a kidolgoz√°sa t√∂k√©letes. Igaz, n√©ha l√∂v√©sn√©l h√°trahord √©s √∂sszespriccel minket is. De ez vitte √°t egyed√ľl a Cink-tesztet, azaz k√©pes volt m√©terekrŇĎl eld√∂nteni egy √ľres √°sv√°nyvizes √ľveget. Ha kilŇĎtted a kil√∂vendŇĎt, akkor meg a benne maradt v√≠zzel t√∂k√©letesen lehet permetezni a n√∂v√©nyeket vagy a bar√°tnŇĎt, fŇĎleg ha vodk√°t t√∂lt√∂tt√©l bele, ami t√∂rt√©netesen napmeleg lett.