D√≠jat is nyert szeg√©ny a birminghami Cruftson. Jagger az ut√°n m√ļlt ki, hogy gazd√°j√°val hazat√©rt Belgiumba a kutyashow-r√≥l. Tulajdonosai szerint m√©rgezett marh√°t etettek az √°llattal.

Jeremy Bott, a kutya egyik gazd√°ja azt mondta a BBC-nek: nem gondolja, hogy az elk√∂vetŇĎ kifejezetten Jaggerrel akart v√©gezni, val√≥sz√≠nŇĪleg "a kuty√°k vagy a Crufts show ir√°nti ellenszenv vez√©relte tette elk√∂vet√©sekor".

"Nem hiszem, hogy egy m√°sik versenyzŇĎ lenne a tettes, vagy b√°rki, aki a kuty√°k vil√°g√°ban √©rintett. Csak azt tudom elk√©pzelni, hogy ez egy tal√°lomra elk√∂vetett bŇĪnt√©ny volt, amelyet valaki elŇĎre kitervelt, √©s m√©ly aggodalmat akart okozni a vil√°g legjobb kutyaki√°ll√≠t√°s√°n" ‚Äď mondta Dee Milligan-Bott, Jeremy Bott feles√©ge a BBC Radio 5 ad√≥nak. "Nem ritka, hogy emberek ilyesmit csin√°lnak." Jagger tipikus √≠r szetter volt, teljesen megb√≠zhat√≥ √©s nagyon szeretetre m√©lt√≥. Elpusztul√°sa nagyon les√ļjtott minket, tette hozz√°.

A kuty√°nak akkor adott valaki m√©rgezett h√ļst, amikor padj√°n pihent. Amikor az √°llatorvos felnyitotta a kutya gyomr√°t, n√©gy h√ļsdarabot tal√°lt benne ‚Äď valamilyen steakf√©l√©t ‚Äď, amelyekbe m√©rget rejtettek. Az √°llatorvos √ļgy v√©li, k√©t- vagy h√°romfajta m√©rget is haszn√°lhattak. Az egyiket csiga√∂lŇĎ szerk√©nt azonos√≠totta ‚Äď mondta Jeremy Bott.

Mind a brit, mind a belga rendŇĎrs√©gnek tudom√°sa van az esetrŇĎl, de a hat√≥s√°gok szerint egyelŇĎre senki nem tett feljelent√©st az √ľgyben. A Crufts szervezŇĎje, a Kennel Club azt k√∂z√∂lte, egyelŇĎre v√°rj√°k a toxikol√≥giai vizsg√°latok eredm√©ny√©t.

Advertisement

Jagger fajt√°j√°nak csoportj√°ban a m√°sodik helyen v√©gzett m√ļlt cs√ľt√∂rt√∂k√∂n.

Az angliai Birminghamben tartott √©ves nemzetk√∂zi kutyaseregszeml√©re 43 orsz√°gb√≥l 21 ezer kuty√°t neveztek. B√°r a d√≠jak nem jelentŇĎsek, a gyŇĎztesek csup√°n 100 font jutalomban r√©szes√ľlnek, ann√°l magasabb lesz k√©sŇĎbb k√∂lykeik √°zsi√≥ja.

(via MTI, via BBC)

Fotó: Getty Images