Megmérgezték Jaggert. De Jagger nem énekes volt, hanem ír szetter

Illustration for article titled Megmérgezték Jaggert. De Jagger nem énekes volt, hanem ír szetter

Díjat is nyert szegény a birminghami Cruftson. Jagger az után múlt ki, hogy gazdájával hazatért Belgiumba a kutyashow-ról. Tulajdonosai szerint mérgezett marhát etettek az állattal.

Advertisement

Jeremy Bott, a kutya egyik gazdája azt mondta a BBC-nek: nem gondolja, hogy az elkövető kifejezetten Jaggerrel akart végezni, valószínűleg "a kutyák vagy a Crufts show iránti ellenszenv vezérelte tette elkövetésekor".

"Nem hiszem, hogy egy másik versenyző lenne a tettes, vagy bárki, aki a kutyák világában érintett. Csak azt tudom elképzelni, hogy ez egy találomra elkövetett bűntény volt, amelyet valaki előre kitervelt, és mély aggodalmat akart okozni a világ legjobb kutyakiállításán" – mondta Dee Milligan-Bott, Jeremy Bott felesége a BBC Radio 5 adónak. "Nem ritka, hogy emberek ilyesmit csinálnak." Jagger tipikus ír szetter volt, teljesen megbízható és nagyon szeretetre méltó. Elpusztulása nagyon lesújtott minket, tette hozzá.

Advertisement

A kutyának akkor adott valaki mérgezett húst, amikor padján pihent. Amikor az állatorvos felnyitotta a kutya gyomrát, négy húsdarabot talált benne – valamilyen steakfélét –, amelyekbe mérget rejtettek. Az állatorvos úgy véli, két- vagy háromfajta mérget is használhattak. Az egyiket csigaölő szerként azonosította – mondta Jeremy Bott.

Mind a brit, mind a belga rendőrségnek tudomása van az esetről, de a hatóságok szerint egyelőre senki nem tett feljelentést az ügyben. A Crufts szervezője, a Kennel Club azt közölte, egyelőre várják a toxikológiai vizsgálatok eredményét.

Advertisement

Jagger fajtájának csoportjában a második helyen végzett múlt csütörtökön.

Az angliai Birminghamben tartott éves nemzetközi kutyaseregszemlére 43 országból 21 ezer kutyát neveztek. Bár a díjak nem jelentősek, a győztesek csupán 100 font jutalomban részesülnek, annál magasabb lesz később kölykeik ázsiója.

Advertisement

(via MTI, via BBC)

Fotó: Getty Images

Share This Story

Get our newsletter