​Megkorbácsolhatják a világhírű iráni színésznőt egy puszi miatt

Illustration for article titled ​Megkorbácsolhatják a világhírű iráni színésznőt egy puszi miatt

Leila Hatami a cannes-i vörös szőnyegen puszival köszöntötte Jacob fesztiváligazgatót. Egy vallásos iráni diákszervezet feljelentette, kormánytag is gyalázta, így lehet, hogy tényleg megkorbácsolják nyilvánosan.

Advertisement

A híres rendező, Ali Hatami lánya, a 2012-ben legjobb külföldi filmként Oscart nyerő Separation főszereplője a világ kozmopolita filmes társadalmának elismert szereplője, 2014-ben a cannes-i zsűri tagja, de könnyen lehet, hogy otthon barbár módon fogják nyilvánosan megalázni. A Diák Hezbollah nevű egyetemista szervezet ugyanis feljelentette az iráni hatóságoknál, az ország iszlám törvényei szerint egy nő ugyanis nyilvánosan csak a férjével puszilkodhat.

Hatami szénája nem áll jól, mert egy miniszterhelyettes nyilatkozatban ítélte el a kinézetét is, ugyanis hiába vtt fel egy laza kendőt, túl sok látszott a hajából.

Advertisement

Ha elítélik, akár 50 korbácsütést is kaphat nyilvánosan.

Az iráni korbácsolás nem nevelő cézatú fenekelés, hanem durva kínzás is a megaláztatás mellett. Itt egy férfi áldozat akció után:

Illustration for article titled ​Megkorbácsolhatják a világhírű iráni színésznőt egy puszi miatt
Advertisement

A nőknek az az árnyalatnyi előnyük, hogy őket legalább nem vetkőztetik le közben. Az a helyszíntől függ, hogy az áldozatot vízszintesen, egy gyúrópadszerűségre fektetik vagy hozzákötözik egy függőleges oszlophoz. Ütni a törvények szerint a fejet, az arcot és a nemi szerveket kivéve bármit ér.

Share This Story

Get our newsletter