1985-ben Pauer Gyula megmintázta gipszből az országos szépségverseny első helyezettjeit, többek között a győztes Molnár Csillát. A művészmunkát fotózták, a képeket pedig eladták külföldre egy német szoftpornó-újságba. Most kikerültek ezek a képek.

Molnár Csilla a képek kézítése után nem sokkal öngyilkos lett. Róla nem kerültek meztelen képek a nyugati médiába, de sorstársairól igen. A Lui Deutschland magazinban csak a Molnár teste alapján mintázott gipszszoborról került be két fotó. A gipszmunkáknál jelen volt Fenyő János, a VICO fejese és Bacsó Béla is.

A képeket Oltai Kata kurátor tette ki tegnap este a Facebookjára. Az újságot az Ebayről sikerült megrendelnie.

Advertisement

Molnár Csilla 17 évesen lett Magyarország szépe. 1986 februárjában az európai döntőn harmadik helyezést ért el. Ha meztelen fotó jelent volna meg róla, diszkvalifikálták volna a máltai versenyről. A sikere után még folytatta a gimnáziumot, de még ugyanabban az évben, júliusban öngyilkos lett.

Advertisement

A Magyarország szépe verseny volt az első szépségverseny az országban negyven év kihagyás után. Dér András és Hartai László dokumentumfilmet forgatott az esemény körüli felhajtásról Szépleányok címmel.

A szoborminták készítéséről a Magyar Ifjúság leközölt egy elég érzékletes cikket, ebből le lehet mérni, hogy mennyire kiszolgáltatottak lehettek a modellek és milyen megalázó lehetett az egész folyamat:

Négy fiú keni alaposan, pirul a bőre, fogy a krém, csillogó réteget dolgoznak a testére. A gyúrók fáradhatatlanok, szinte herseg a lány kemény húsa. "Fordulhatsz" - szól az ukáz. A nyolc kéz változatlan szorgalommal kalandozik a lány testén. Buggyannak a mellek, gyűrődnek a combok, horpad a has. Alapos munkát végeznek, gyúrják a hajlatokat, simogatják a bőrredőket. Időnként nem tudom szobrásznál, masszőrnél vagy nőgyógyásznál vagyok. A Mester magyaráz: nagyon fontos az ellazulás, az izmok átdolgozása, a merevség oldása. A lány fáradtságtól pihegve ül fel, odalibeg az asztalhoz, két erős férfi felkapja és befekteti az agyagágyba.

Advertisement

Advertisement

Két Molnár Csilláról készült szobrot indít árverésen a Pintér Aukciósház novemberben. Az egyik a Magyar Nemzeti Galériában látható.

Advertisement

Forrás: molnarcsilla.hu