Illustration for article titled Megkergültek a tévészerepléstől, varjútanya lett a házuk

Az egész világsajtót bejárta a seattle-i kislány, aki varjakat etet és kis ajándékokat kap cserébe tőlük. A szülei annyira belelkesedtek, hogy alkalmazottakat fogadtak madáretetésre. A környék hitchcocki horrohelyszínné vált, a szomszédok meg perelnek.

Advertisement

Februárban mutatta be a BBC a nyolcéves Gabi Mannt, aki négy éve elejtett egy darab panírozott csirkét, amit felkapott egy varjú, és a gyerek ennek hatására nem sokkal később már lelkes varjúetetővé vált. Az esetről azért írtak egyáltalán cikket, mert a hálás madarak egy idő múlva kis ajándékokat kezdtek hozni az élelemért cserébe: fülbevalót, köveket, Lego-darabokat, bármit, ami elég kicsi és csillogó.

Ez a sztori még az ajándékokkal együtt is mérsékelten tűnik lázba hozónak, de a világsajtó felkapta, a kislány meg pár napos sztár lett.

Advertisement

Mostanra kiderült, hogy a szüleit kiforgathatta magukból az eset, és a szomszédok – több sikertelen aláírásgyűjtés után – beperelték őket 200 ezer dollárra. Azt állítják ugyanis, hogy a családon annyira elhatalmasodott az etetési mánia, hogy varjak, sirályok és más madarak százait vonzzák oda naponta, és ezek vastagon összekakálják a környéket. A kereset szerint addig jutott a dolog, hogy napi hatszor etetnek, idegen emberek segítségével, akikről a szomszédok azt gyanítják, hogy a szülők alkalmazottai. A lakóközösség alkut is ajánlott, miszerint etessenek tovább, de a kiszórt kaja mennyiségét limitálják napi 10 dekában – ezt azonban visszautasították. Az eltakarítandó trágya, az eltömődött csatornák és a szétszórt szemét miatt a szomszédság 200 ezer dollárt követel.

(via io9)

Share This Story

Get our newsletter