H√°rom ember meghalt Kansas City egyik elŇĎv√°ros√°ban, Overland Parkban vas√°rnap d√©lut√°n, miut√°n egy fegyveres l√∂v√©seket adott le k√©t zsid√≥ k√∂z√∂ss√©gi int√©zm√©nyben.

A CNN √©rtes√ľl√©sei szerint rasszista t√°mad√°s t√∂rt√©nhetett, mert a t√°mad√≥, egy hetvenes √©veiben j√°r√≥ feh√©r f√©rfi megk√©rdezte az √°ldozatait√≥l, hogy zsid√≥k-e, √©s lŇĎtt, amikor azok igennel v√°laszoltak. Letart√≥ztat√°sakor a "Heil Hitler" k√∂sz√∂nt√©st ki√°ltozta.

A kansasi hat√≥s√°gok azonos√≠tott√°k az elk√∂vetŇĎt, Frazier Glenn Crossnak h√≠vnak, 73 √©ves. A Southern Poverty Law Center (SPLC) elnevez√©sŇĪ jogv√©dŇĎ k√∂zpont szerint viszont a tettes neve: Frazier Glenn Miller, aki sok√°ig a Ku-Klux-Klan fajgyŇĪl√∂lŇĎ szervezet karolinai csoportj√°nak parancsnoka volt.

A f√©rfi elŇĎsz√∂r egy k√∂z√∂ss√©gi k√∂zpontot t√°madott meg, ahol egy tizen√©vesek sz√°m√°ra tartott tehets√©gkutat√≥ √©nekverseny zajlott, majd t√∂bb utc√°nyira onnan, egy nyugd√≠jasotthonban l√∂v√∂ld√∂z√∂tt. K√©t ember az elsŇĎ, egy a m√°sodik helysz√≠nen esett a t√°mad√°s √°ldozat√°ul.

A támadó, aki a nyomozók szerint nem helybéli, összesen öt emberre adott le lövéseket. Két esetben azonban célt tévesztett. A nyomozás jelenlegi szakaszában semmi sem utal arra, hogy ismerte volna áldozatait.

Advertisement

(MTI)

Fotó: Jamie Squire/Getty