Három ember meghalt Kansas City egyik elővárosában, Overland Parkban vasárnap délután, miután egy fegyveres lövéseket adott le két zsidó közösségi intézményben.

A CNN értesülései szerint rasszista támadás történhetett, mert a támadó, egy hetvenes éveiben járó fehér férfi megkérdezte az áldozataitól, hogy zsidók-e, és lőtt, amikor azok igennel válaszoltak. Letartóztatásakor a "Heil Hitler" köszöntést kiáltozta.

A kansasi hatóságok azonosították az elkövetőt, Frazier Glenn Crossnak hívnak, 73 éves. A Southern Poverty Law Center (SPLC) elnevezésű jogvédő központ szerint viszont a tettes neve: Frazier Glenn Miller, aki sokáig a Ku-Klux-Klan fajgyűlölő szervezet karolinai csoportjának parancsnoka volt.

A férfi először egy közösségi központot támadott meg, ahol egy tizenévesek számára tartott tehetségkutató énekverseny zajlott, majd több utcányira onnan, egy nyugdíjasotthonban lövöldözött. Két ember az első, egy a második helyszínen esett a támadás áldozatául.

Advertisement

A támadó, aki a nyomozók szerint nem helybéli, összesen öt emberre adott le lövéseket. Két esetben azonban célt tévesztett. A nyomozás jelenlegi szakaszában semmi sem utal arra, hogy ismerte volna áldozatait.

(MTI)

Fotó: Jamie Squire/Getty