Szeg√©ny Berk√≥ Andr√°s szegedi k√©miaprofesszor agy√°ban megz√°pult az a sok h√ľlyes√©g, amit "szellemi honv√©delem" meg "Magyarorsz√°g elleni √∂sszeesk√ľv√©s" meg "a magyar baloldallal √∂sszefog√≥ ellens√©ges eur√≥pai sajt√≥" c√≠mk√©vel z√ļd√≠tott r√° a korm√°ny, ez√©rt levelet √≠rt. Az MSZP EP-k√©pviselŇĎinek, angolul.

Amiben a szocialist√°k sz√∂rnyŇĪ √©s folyamatos korm√°ny elleni t√°mad√°sait f√°jlalja, de annyira, hogy kil√°t√°sba helyezi a kem√©nyebb, fegyveres v√°laszcsap√°st is: "Nem tudom mit kellene tenni, nem akarok terrorista lenni a haz√°m√©rt, a nemzetem√©rt √©s a h√°rom gyermekem√©rt, √≠gy k√©rem hagyj√°k abba. √Āllj, √°llj √©s megint csak √°llj! Igazs√°got Magyarorsz√°gnak!" A nanotechnol√≥gia professzora t√©nyleg sokat gondolkodik a szocialist√°k √©s a vel√ľk sz√∂ves√©ges K√ľlf√∂ld elleni fegyveres akci√≥kon, mert olyat is √≠rt, hogy "sokat kell tanulnunk a zsid√≥kt√≥l, hogy mik√©nt kell megv√©deni az √©rdekeinket (ak√°r fegyverekkel)".

Herczog Edit EP-k√©pviselŇĎ megh√∂kken√©s√©ben P√°link√°s J√≥zsef akad√°miai eln√∂knek √©s Szab√≥ G√°bor szegedi rektornak rt levelet. Tov√°bbi pomp√°s fordulatok az eztigyhogy blogon.