Az MSZP, az Egy√ľtt-PM, sŇĎt, m√©g a Magyar Liber√°lis P√°rt is Vida Ildik√≥ lemond√°s√°t k√∂veteli.

Az elm√ļlt hetek t√∂rt√©n√©sei kicsit kih√ļzt√°k a szŇĎnyeget az ellenz√©ki p√°rtok al√≥l, egyed√ľl a NAV-eln√∂k√∂t sz√≠v√≥san hajkur√°sz√≥ Sz√©l Bernadett tette oda mag√°t istenigaz√°b√≥l. Most viszont a p√°rtok is felb√°torodtak.

Az MSZP eln√∂k-frakci√≥vezetŇĎje, T√≥bi√°s J√≥zsef sajt√≥t√°j√©koztat√≥n k√∂z√∂lte, ha nem mond le az ad√≥hivatal vezetŇĎje, akkor Varga Mih√°ly nemzetgazdas√°gi miniszternek azonnali hat√°llyal fel kell mentenie, hogy m√°r ezen a napon se v√©gezhessen munk√°t.

Az Egy√ľtt-PM felsz√≥l√≠totta a minisztereln√∂k√∂t, hogy halad√©ktalanul v√°ltsa le Nemzeti Ad√≥- √©s V√°mhivatal (NAV) "beutaz√°si botr√°nyban" √©rintett vezetŇĎit, √©s hasonl√≥an tett a rendk√≠v√ľl fontos Magyar Liber√°lis P√°rt is.

Advertisement

A k√©rd√©s innentŇĎl csak az, hogyan tudja kihaszn√°lni a p√°r hete m√©g vert sereg benyom√°s√°t keltŇĎ ellenz√©k a fel√°llt helyzetet, mert most igaz√°n nem panaszkodhatnak arra, hogy nincs fog√°s a korm√°nyon.

UPDATE: Befutott m√©g az LMP k√∂zlem√©nye is, ebben a m√°r eml√≠tett Sz√©l Bernadett √ļgy foglalt √°ll√°st, hogy Vida Ildik√≥ beismer√©se nem oldja meg a NAV egy √©ve tart√≥ korrupci√≥s botr√°ny√°t. √Črthetetlennek nevezte, hogy mi√©rt gondolta az ad√≥hat√≥s√°g vezetŇĎje, hogy "hetekig bujk√°lhat a k√©rd√©sek elŇĎl, gyan√ļba sodorva az √°ltala ir√°ny√≠tott int√©zm√©nyt".

Advertisement

Szél Bernadett szerint Vida Ildikó nyilatkozata ugyanis több kérdést hagy nyitva, mint amennyit megválaszol, többek között azt: kinek szólt Vida Ildikó a kormányból, és felszólítja-e Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter távozásra a NAV elnökét.

"Ezek ut√°n nem egy √ļjabb, k√©t nap alatt lezavart belsŇĎ vizsg√°latra van sz√ľks√©g, hanem a NAV teljes √°tvil√°g√≠t√°s√°ra, √©s a parlamenti vizsg√°l√≥bizotts√°g fel√°ll√≠t√°s√°ra". Orb√°n Viktor minisztereln√∂knek "pedig meg kell sz√≥lalnia azok ut√°n, hogy miniszterei folyamatosan hazudoztak a botr√°ny kirobban√°sa √≥ta" - √°ll az LMP k√∂zlem√©ny√©ben.

Advertisement

Fotó: Kovács Tamás/MTI