Katicabogárbuzik, királypártiak, kommunisták. Miközben szerencsétlen Kétfarkú Kutya viccpártot kicsinálták, egy rakás dilipárt simán megkapta a bólintást az Országos Választási Bizottságtól. Most újabb adag pártot engedtek be az arénába, közülük válogattunk azoknak, akik szavaznának, csak nem tudják, kire.

Magyarok Magyarországért Választási Szövetség (MAMA)

A rövidítésversenyben indul a MAMA, MAMA 2014 és VSZ-MAMA néven is futó alakulat, vagy, ha úgy ismered őket, a Harmadik Erő. A harmadik rövidítésben szereplő VSZ a Vállakozók Szövetsége a Reformokértot takarja.

Advertisement
Illustration for article titled ​Mégis van alternatíva! Itt egy adag frissen jóváhagyott hülyepárt

Nekik van a magyar ellenzéki palettán a legtalányosabb fejlécük, benne egy katica fényképével és a következő szöveggel:

A katicabogarat mindenki szereti. A "felnőttek" narancssárga-piros szárnyat és fekete pöttyöket viselnek. Lárvájuk - érdekes módon - kevésbé tetszetős a szemnek, legjobban a krokodil-formára hasonlítanak. Azonban nem csupán megnyerő külseje az, ami miatt szerethetjük, hanem a nekünk, illetve növényeinknek tett jószolgálata miatt is.

Ugye, mekkora méretes allegória? Hát a nagy turót! A Katicáról menőpontra kattintva ugyanis részletes leírást kapunk a katicabogarakról, áthallások nélkül!

A VSZ-MAMA ennek ellenére "A politikai palettán középen elhelyezkedő szövetség". Középen állnak, de a kampányuk eddig nagyrészt Orbán Viktor törpézéséből állt. Nem hiszed? Itt egy kisemberező kampányüzenetük:

Tiszta Energiával Magyarországért Párt (TEMPO)

Igen, igen, ez Borbély József, a magyarok Apostoli Kormányzójának pártja. Ki akadna fenn olyanokon, hogy a pártprogram különböző jogköröket adna a köztársasági elnöknek, miközben Borbély deklarált célja a királyság visszaállítása? Minden jószándékú, szórakozni vágyó állampolgár természetesen szavazzon arra a pártra, amelyik weboldalán ezzel kezdődik az Üdvözlet, az oldal fő helyén:

"KEDVES OLVASÓ , HA ÖN HATÓSÁG TAGJAKÉNT, VAGY HIVATALOS SZEMÉLYKÉNT OLVASSA HONLAPUNKAT HIVATALI ELJÁRÁSA SORÁN, AKKOR FELHÍVJUK A FIGYELMÉT, HOGY AZ OLDALON OLYAN KÖZHITELES NYILVÁNTARTÁSI ADATOKON NYUGVÓ BIZONYÍTÉKOK VANNAK, AMELYEK TUDOMÁSRA JUTÁSA FOLYTÁN a Be 171§-ának (2) bekezdése alapján kell eljárjon a Büntetőtörvénykönyv 137. §-a szerinti hivatalos személyként ! A Be. 171. §-ának (2) bekezdése szerint a hatóság tagja és a hivatalos személy köteles a hatáskörében tudomására jutott bűncselekményt - ha az elkövető ismert, annak megjelölésével - feljelenteni. A feljelentéshez csatolni kell a bizonyítási eszközöket, ha ez nem lehetséges, a megőrzésükről kell gondoskodni.

Advertisement

MAGYARORSZÁGI MUNKÁSPÁRT 2006 - EURÓPAI BALOLDAL

Ugye nehéz elképzelni kevésbé ígéretes nevet? Pedig a február 9-én listára vett unalmas név nem akármit takar. Ennek a pártnak az egyik vezéralakja az a Munkáspártból kiszakadt Vajnai Attila, aki szívós harcával lényegében újralegalizálta a vörös csillagot Magyarországon. Óriási kérdés, hogy az MM2006-EB 2010-hez hasonlóan most is a Zöld Baloldallal együtt indul-e, ami azért fontos, mert a Zöld Baloldal Etnikai és Vallási Kisebbségek Tagozatának vezetője maga Terry Black, a roma, LMBT tagozatot pedig Rási "Amanda Elstak" Zoltán vezeti, vagyis ebben a pártban lehetnek messze a legjobb bulik.

Advertisement
Illustration for article titled ​Mégis van alternatíva! Itt egy adag frissen jóváhagyott hülyepárt

A Magyarországi Munkáspárt nem az olcsó tömegpártok kedvelőinek való. 2006-ban 556 darab szavazatot kaptak, 2010-ben pedig, hiába a szövetség a Zöld Baloldallal, 1425-öt.

Advertisement

Új Független Párt

A semleges név szinte mindig zseniális pártot rejt. Alig nyitottam meg az ÚFP weboldalát, máris mozdulatlanná dermedtem a zseniális szlogentől, aminél jobbat idén még nem olvastam.

VÁLTÓPÁRT A VÁLTAKNAK!

És még tudták fokozni, az elváltügyi programjuk ugyanis a magyar progresszív politika legjobb nyitómondatával indul:

Az elváltak is emberek !

Ennél csak egy jobb van, az viszont sokkal. Egy menüpontből kiderül, hogy a párt Dr Radovits László ügyvédet jelenti, aki olyan szórakoztató hivatalos önéletrajzot írt, hogy nagypárt legyen a tapán, amelyik ezt megközelti:

A tájszólásos, jól nevelt, illedelmes és szerény kisvárosi gyerek Budapestre került, ahol az első énekórán az újdonsült osztálytársaim egyike egy tejfölös dobozt vágott a háttal álló tanárnő felé, ami aztán a táblán csattant szanaszét. - Ez jó volt, a gec….be ! – Ennyi volt a többiek hozzászólása az ügyhöz. Budapesten, a II. kerületben 1973-at írtunk.

Advertisement

aztán

A demokrácia akkori állapotán szörnyülködőknek csak annyit tudok mondani, hogy Kövér, Gyurcsány és jómagam is ugyanabba az általános iskolába jártunk békésen, és még az eltérő szülői-nagyszülői indíttatás sem zavart senkit.

Advertisement

meg

A családi háttér mozgató erejéről még annyit talán, hogy ötödikes koromban, az úttörő avatásom után – már otthon – nem akartam levenni a szép piros nyakkendőmet, aztán megboldogult édesapám a második szólás helyett olyan nyakast nyomott le, hogy annak lélektani, jogi elemzésével a mai jogvédő csoportoknak hónapokig adott volna munkát.

Advertisement

A Mester, mert nekem már mester, ezzel fejezi be:

Aztán elteltek ezek az évek is, jött ami jönni szokott. Gyerekek, huszonöt év ügyvédkedés. De van valami, ami így visszanézve mégiscsak fájdalmasan érinthet mindannyiunkat:

Igazi nagy generáció voltunk, és igazi nagy degeneráció lettünk !

Sikerült így, együtt, mindezt összehozni! Nos, ebből lett elegem. Mielőtt teljesen berohadna, alakítottuk egy kicsit a valóságon! Váljon mindannyiunk javára !

Advertisement

Helyreállítás Magyarországi Pártja

Illustration for article titled ​Mégis van alternatíva! Itt egy adag frissen jóváhagyott hülyepárt
Advertisement

Egyértelműen a futóbolondság dobogósa, először HIKSZOSZ néven futott, a hikszosz pedig a „habena", „kormányzás", „imperium", „uralom", „coniunctio", „egyesítés", „spes", „remény", „obsisto", szembeszállás", „sepelio", „véget vetés" (ezt a honlapról kopiztam) szavak kezdőbetűi összeolvasva. A HIKSZOSZ valószínűleg egy ember olvashatatlan agymenéseiről szólt egy ideig, aztán a választásokra sikerült bejegyeztetnie a HMP-t. Idézem a legjobb részt a honlap összefoglalójából:

Akar a fasz futószalagon politikai pamfleteket gyártani. Különösen direkt politikai pamfleteket. Szájbarágósakat. Húszezerszer ugyanazt, mert húszezerszer nem esik le. Rám is szóltak ma, kívülről, nem egy itteni nézelődő. Nem az a jó detektívregény, mondta az illető, ahol a végén név szerint le van írva, ki a gyilkos. Az a jó detektívregény, ahol A VÉGÉN FELTŰNIK A GYILKOS ÁRNYÉKA EGY KUTYA SZEMÉBEN.

Advertisement

A honlapon van egy hosszú szöveg arról, hogy miért nem kellenek pártok, a HMP vezetője (Gaál Péter) azt gondolja, hogy a saját pártja is ideiglenes. Öninterjújában elmondja, hogy nem pártban, hanem ajtókban gondolkodik, egy ókori értékrendet szeretne visszaállítani, közben meg is elkottyant, hogy „A Fidesz-MPSZ-nek annyi köze van a valósághoz, mint Gábor Zsazsának az örök ifjúsághoz." Gaálnak van egy 2009 és 2010 között írt ötszáz plusz oldalas naplója. Két oldalt sikerült elolvasnom belőle, és az is a tartalomjegyzék fele volt.

Van Gaállal videóinterjú is, az emberség.hu készítette. Ez mondjuk tőle tök független, de felhívom a figyelmet a fantasztikus kameraállásokra és a hatalmas HITLER-könyvre mögötte:

A HMP-nek nem elnöke van, hanem kormányzótanácsa, van Mandátumvizsgáló, Ügyrendi- és Összeférhetetlenségi Bizottsága, Etikai bizottsága és Arculattervezője.

Advertisement

Szabad Választók Pártja

Illustration for article titled ​Mégis van alternatíva! Itt egy adag frissen jóváhagyott hülyepárt
Advertisement

A Szavával tulajdonképpen semmi baj nincsen, attól eltekintve, hogy minden egyes üzenetet az adminjuk először megszerkeszt szövegszerkesztővel, kinyomtat, telefonnal lefényképez, majd az így készült fotót posztolja Facebookra.

Szövetségben Együtt Magyarországért Párt

Csak egyet mondok. A két pártfrakció egyike a SZEMpilla. Találd ki, kik ők. Bármilyen borzalma is, igen, azok: a SZEMpilla a párt női tagozatának a neve. A másik tagozat a SZEMlélet, amiről ennyit találtunk:

Advertisement
Illustration for article titled ​Mégis van alternatíva! Itt egy adag frissen jóváhagyott hülyepárt

Ez egyébként Árok Kornél pártja, így egyáltalán nem értem, önálló erőként mit keres a listán, de rajta van.

Share This Story

Get our newsletter