Illustration for article titled ​Mégis a világ legjobbja a magyar foci

Csak el kell felejteni az NB I.-et. Az alsóbb osztályokban vannak a legcsodálatosabb nevek. Mit szólnál egy olyan hátvédsorhoz, hogy Guszti–Legendás–Lába? Akiket Ostrom János vagy Spanyol Dezső edz. És ez itt az alap! Minden idők legalaposabb hülyenévposztja következik!

Advertisement

Pár hét alatt kiderült, hogy pillanatnyilag a legjobb magyar nyomtatott kiadvány a Nemzeti Sport új gyermeke, a másodosztály alatti, szórakoztató világot bemutató Hajrá, foci! Írtam az első teljes számról is, de a friss másodikat rendesen ki tudtam jegyzetelni, és olyan álomvilág tárult föl előttem, amire én sem számítottam, pedig gyerekkoromtól – vagyis mióta megtudtam, mit jelent angolul a Szily – gyűjtöm a hülyeneveket.

Advertisement

Az igazi buli a megye 1-2-ben folyik, de bemelegítésnek itt az NB III.-as válogatott:

Dongó – Máj, Okos, Petrezselyem, Kalóz – Szikes, Pupp, Szolga, Kuckó – Marcinaskó, Kormányos

Olyan klassziksok maradtak ki, mint Blatt, Lógó, Csikortás, Bocsi, Szabolcska, Csendom, Czár vagy Ollári, de lépjünk tovább, mert mondom, ez csak az előszobája a megyebajnokságnak.

Advertisement

A kábító névkavalkád miatt olyan szokatlan csapatokat raktam össze először, mint a bíróválogatott, íme a kezdő:

Csöngető – Sánta, Álló, Siket, Szép – Ezterhai, Szappanyos, Pipicz, Kurinka – Béd (Rigó), Zám (Bíró)

Ha a játékvezetőknek is lehet, naná, hogy alakuljon edzőválogatott! Nem is lett akármilyen:

Rétes Pál – Fedeles József, Ifjovics Ferenc, Március László, Szakál Béla – Bor József Dezső, Ostrom János, Spanyol Dezső, Selyem Nándor – Vantara Zoltán, Olexa Flórián

Az edzőválogatott edzője természetesen Mester József.

Szegény kapusoknak eddig nem volt önálló nemzeti csapatuk. Jól olvastad, eddig, mert most már van egy:

Pelikán – Medve, Bocs, Öreg, Anti – Lőre, Szén, Járdán, Mucsicska – Dukát, Czimbalmos

És Barátúri meg Sivadó még csak melegítennek, Fűzzel együtt, Trembulyák pedig csak szotyizik a fűben!

Advertisement

Akinek hozzám hasonlóan gyakran kell focicsapatot összeraknia, annak nem is kell magyaráznom, hogy a csapat alapelegysége nem egy játékos, sokkal inkább két-három tagból álló sorokban és tengelyekben kell gondolkodnunk, nekünk, edzőknek és szövetségi kapitányoknak.

A legfélelmetesebb megyefocis védőhármas jelenleg az Igazi–Sárga–Düh.

A legviccesebb a Guszti–Legendás–Lába, de a Legendás–Sárga–Bugyi sem rossz. Az előbbi hármast akár meccs közben is kiegészíthetjük védónégyessé, ha a taktika ezt kívánja, ekkor összeállhat a Guszti–Legendás–Szappanos–Lába.

Advertisement

A csuklás közben is összerakható legütősebb védőnégyes a Hepp–Tott–Hokk–Ress.

Legjobb belsővédő-kettősök lennének:

Igazi–Popper, Dóra–Guszti, Gyöngy–Vér.

Középpályán a legtöbbet a Keresztény–Oroszlán duó játékkapcsolatától várok, de az ellenfél védelmét semmi sem tudja olyan hatékonyan szétszedni, mint a Boldog–Vidéki–Reszelő. Ha pedig beindul a Legendás–Homlok, minden szöglet kész életveszély. Egész regényt mesél el egy nemi betegséggel végződő házibuliról sztorizó Janó–Bulitka–Folytán–Viszked középpálya, mire észbe kapsz, már rég berúgták. Ha az ellenfél védelmében akár egyetlen pék is taláható, akkor velük szemben halálos fegyver az Igazi–Darabos–Zsemle. Ha pedig állatias erőre és fiatalos ruganyosságra van szükség, ott a Serdült–Szappanyos–Párducz.

Advertisement

De van, ahol nem kell egy külsős kapitányra bízni a válogatást!

A Bugac csapatában Pelikán áll a kapuban, előtte a balszélen Seregély röpköd. A legjobb balszél a Bugyi–Boldog–Baktai a Tömörkényből. A legjobb hátvéd testvérpár Kapa Márkó és Kapa Martin a Beledből. A Zagyvarónában egymás mögött játszik Bábel és Toronyi, a Kótajban Guszti és Kató, a Várpalotában Uj és Dudás.

Advertisement

A szociológus származású nézők felállva tapsoltak, amikor a Kiskunfélegyházi KHTK II. Bócsa elleni meccsén Polgár helyett bejött Vidéki. De voltak más nagy cserék is a héten!

  • Ulicska helyett Manhalt, majd őhelyette Hrumó az Örkényben
  • Tuss helyett Poroszka a Kenézlőben
  • Bárány helyett Retek a Bordányban
  • Bagoly Z. helyett Setét a Tuzsérban
  • Sáran helyett Lasán a Pilisi LK-ban
  • Lelkes helyett Pálinkás a Maroshegyben
  • Vida helyett Vid a Dunaszegben

és

Balatoni helyett Kopó a Dejtárban

A legszebb nevű magyar megyefocista ezen a héten Szerelem Adrián volt a Juta SE-ból.

Advertisement

És akkor jöjjenek az all star válogatottak:

Infantilis 11:

Bocs – Holóka, Puporka, Kinder, Picikász – Germuska, Poroszka (Manóczki), Taricska (Bubenkó) – Andris (Puczi), Martinka (Pipic)

Állatválogatott:

Pelikán (Medve) -– Párducz, Keszeg, Kárász, Kocza – Oroszlán, Seregély, Bari – Nyúl, Harcsa, Falka

Egy szótagos válogatott:

Bocs – Tott, Hokk, Vér, Düh – Kult, Roll, Bek, Lendl – Lakk, Rajz

És a B válogatott:

Öreg – Párducz, Homlok, Popper, Regényi – Rövid, Fuckler, Reszelő, Mismás – Lakk, Sajtós

És maga a Nagycsapat:

Pelikán – Legendás, Igazi, Baráti, Düh – Keresztény, Oroszlán, Boldog, Szerelem – Csatár, Pech

Ha te is akarsz magadnak csapatot összerakni, segítségül a végére ideteszem a bő kereteimet minden poszton, a kapusok ott vannak elöl a válogatottjukban. Jó mulatást!

Advertisement

Védők:

Legendás, Igazi, Düh, Sárga, Gyöngy Párducz Serdült, Gász, Keszeg, Litc, Katymarac Kárász, Tyúkász, Szappanos, Holóka, Ursz, Bukor, Banu, Dócs, Tanács, Pengő, Dóra, Bugyi, Nyers, Cséza, Hepp, Ásványi, Ress, Teke, Dovigyel, Homlok, Harang, Szökő, Kocsa, Péntek, Lólé, Trangusz, Felsőházi, Kocza, Bábel, Puporka, Bőgér, Barkaszi, Sári, Kinder, Popon, Lába, Baráti, Latyák, Fajtai, Szigecsán, Kaponya, Füge, Tott, Hokk, Ladik, Krakkó, Küzmös, Guszti, Regényi, Szár, Vér, Fisli, Baranyás, Popper, Picikász, Drozdz, Kozel

Advertisement

Középpályások:

Szerelem, Butor, Kult, Hasilló, Taricska, Keresztény,Oroszlán, Nosztáni, Seregély, Veiszhab, Fricska, Vidéki, Furár, Reszelő, Sovány, Kacsala, Kopács, Csipke, Mida, Fuckler, Manóczki, Tuss Poroszka, Ganyi, Osztroha, Bubenkó, Bress, Annus, Boldog, Janó, Méhész, Ködmön, Forika, Saru, Roll, Bari, Gacs, Eke, Bezzegh, Rupa, Csipai, Kisék, Mismás, Germuska, Poroszka, Taricska, Petrezsely, Botlik, Krix Mátyás, Fedeles, Kucsa, Lender, Páskuly, Bankó, Árbogászt, Folytán, Bulitka, Kató, Kantár, Licz, Páskuly, Őszi, Gyeraj, Bráz, Bella, Niksz, Viszked, Rövid, Első, Lendl, Pilise, Igazi, Boldog, Darabos, Bek, Zsemle, Mankó, Piti

Advertisement

Csatárok:

Csatár, Bógyis, Mazsu, Kész T., Puczi, Nyúl, Sajtós, Atucsák, Bány, Pipic, Lakk, Ress, Besszer, Nász, Hanikám, Pech, Pila, Rajz, Tihany, Csoboz, Martinka, Kesztyűs, Tilk, Falka, Zán, Harcsa, Tivadar, Szender, Lelt, Portikhegyi, Lacza, Agg, Burkon, Flibért, Cserép, Andris, Probáld, Bőgér.

Share This Story

Get our newsletter