This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Megírta a Pravda, hogy Orbán Viktor jó srác

Illustration for article titled Megírta a Pravda, hogy Orbán Viktor jó srác

A magyarok szeretik, ha Brüsszeltől független miniszterelnök irányítja a hazájuk kormányát, olvasom a legendás újságban.

Advertisement

A Pravda a parlamenti választások eredményét elemezve a leginkább annak örül, hogy Orbán Viktor személyében olyan kormányfője van Magyarországnak, aki a Kelettel való együttműködést helyezi külpolitikája középpontjába. Mert ez Oroszországnak jó.

A szemleíró lelkesen említi, hogy az eurobürokraták az utóbbi időben rendszeresen piszkálták Orbánt mint az EU rosszfiúját, aki azonban rá se rántott erre, és lám, milyen szuper teljesítményt nyújtott a választásokon. Főként annak hála, hogy pompás a belpolitikája, és hogy remekül építette fel a kampányát, különös tekintettel a baloldali ellenzéket sújtó korrupciós vádak hangoztatására.

Advertisement

Viszont az a helyzet, hogy ma már a Pravda sem tökéletes. Egyrészt úgy tudja, már megvan a Fidesz kétharmados többsége, másrészt azt állítja, hogy bejutott a parlamentbe a populista Lehet Más a Magyarország párt is. Mondjuk a Pravda mindig igazat mond, ezt már a nevéből is tudja mindenki, úgyhogy lehet, hogy el kéne gondolkodnunk ezeken?

Mindazonáltal ezt a szemlét nem kis részben azért fogalmaztam be ide, hogy leírhassam, hogy néz ki oroszul a Jobbik (nem most csodálkoztam rá, nem egzotikum nekem a cirill, csak éppen itt az alkalom): Йоббик. Mondjuk kár, hogy nem Ёбик. Az milyen vicces lenne!

Share This Story

Get our newsletter