Ki mondta, hogy csak a hiphop-elŇĎad√≥k oszthatj√°k egym√°st dalokban? Mark Kozelek, a Sun Kil Moon n√©ven alkot√≥ zen√©sz egy frapp√°ns dalban k√ľldte el a pics√°ba a The War On Drugs zenekart, War On Drugs: Suck My Cock (War On Drugs: kapj√°tok be a faszomat) c√≠mmel. Az eset napok √≥ta tematiz√°lja az internetes popsajt√≥t.

Ami történt: szeptemberben egyszerre játszott a Sun Kil Moon és a War On Drugs az ottawai folk fesztiválon, ahol utóbbi annyira hangos volt, hogy gyakorlatilag elnyomta a másik színpadon játszó Kozelek zenéjét.

Ezt az esetet √©nekelte meg most a h√≠resen √©rdes modor√ļ zen√©sz, aki egy m√°sik fesztiv√°lon azzal keltett feltŇĪn√©st, hogy gyakorlatilag leparasztozta a k√∂z√∂ns√©g√©t. A dalban Kozelek t√∂bbek k√∂z√∂tt azt √≠rja a War On Drugs tagjair√≥l, hogy hossz√ļ √©s zs√≠ros hajuk van, rem√©lhetŇĎleg nincsenek tetveik, √©s "a valaha volt legfeh√©rebb zenekar". (Itt olvashat√≥ a teljes sz√∂veg.)

Kozelek - akit sokan l√°thattak az Almost Famous c√≠mŇĪ filmben, melyben a fikt√≠v Stillwater zenekar basszgit√°ros√°t alak√≠totta - dal√°r√≥l megoszlanak a v√©lem√©nyek: van, aki szerint √∂tletes prom√≥, m√°sok szerint szarkasztikus humor √©s nem kell komolyan venni, megint m√°s viszont felh√°borodott, √©s egy k√∂z√©pkor√ļ f√©rfi k√©ts√©gbeesett publicit√°si akci√≥j√°nak nevezte.

Nekem annyira nem kenyerem ez a nagyon √©rz√©keny, lecsupasz√≠tott folk, amit a Sun Kil Moon j√°tszik, de ez a dal eg√©sz sz√≥rakoztat√≥, noha √°ll√≠t√≥lag a War On Drugs annyira nem tal√°lja viccesnek, √©s ez √≠gy m√°r annyira nem ok√©. Viszont mindk√©t elŇĎad√≥ neve p√∂r√∂g, √©s mivel mindkettŇĎ albumai az √©v legjobban fogadott rocklemezei k√∂z√© tartoznak, eg√©sz biztos nem j√°rnak rosszul vele hosszabb t√°von.