This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Megirigyelte egy indierocker a rappereket

Ki mondta, hogy csak a hiphop-előadók oszthatják egymást dalokban? Mark Kozelek, a Sun Kil Moon néven alkotó zenész egy frappáns dalban küldte el a picsába a The War On Drugs zenekart, War On Drugs: Suck My Cock (War On Drugs: kapjátok be a faszomat) címmel. Az eset napok óta tematizálja az internetes popsajtót.

Advertisement

Ami történt: szeptemberben egyszerre játszott a Sun Kil Moon és a War On Drugs az ottawai folk fesztiválon, ahol utóbbi annyira hangos volt, hogy gyakorlatilag elnyomta a másik színpadon játszó Kozelek zenéjét.

Ezt az esetet énekelte meg most a híresen érdes modorú zenész, aki egy másik fesztiválon azzal keltett feltűnést, hogy gyakorlatilag leparasztozta a közönségét. A dalban Kozelek többek között azt írja a War On Drugs tagjairól, hogy hosszú és zsíros hajuk van, remélhetőleg nincsenek tetveik, és "a valaha volt legfehérebb zenekar". (Itt olvasható a teljes szöveg.)

Advertisement

Kozelek - akit sokan láthattak az Almost Famous című filmben, melyben a fiktív Stillwater zenekar basszgitárosát alakította - daláról megoszlanak a vélemények: van, aki szerint ötletes promó, mások szerint szarkasztikus humor és nem kell komolyan venni, megint más viszont felháborodott, és egy középkorú férfi kétségbeesett publicitási akciójának nevezte.

Nekem annyira nem kenyerem ez a nagyon érzékeny, lecsupaszított folk, amit a Sun Kil Moon játszik, de ez a dal egész szórakoztató, noha állítólag a War On Drugs annyira nem találja viccesnek, és ez így már annyira nem oké. Viszont mindkét előadó neve pörög, és mivel mindkettő albumai az év legjobban fogadott rocklemezei közé tartoznak, egész biztos nem járnak rosszul vele hosszabb távon.

Share This Story

Get our newsletter