Megint van egy egészen szuper hírem a magyar jégkorong világából

Illustration for article titled Megint van egy egészen szuper hírem a magyar jégkorong világából

Vas Jánost, a magyar válogatott egyik oszlopát, az utolsó NHL-draftolt magyar hokist – a világ legjobb bajnokságáig sajnos nem jutott el – egy évre szerződtette a Slavia Praha. A cseh elitben még soha nem játszott honfitársunk, úgyhogy nagy lépés ez a szubkultúrának!

Advertisement

Vast hetedmagával tesztelte a patináns klub, és végül kettőt szerződtetett a próbálkozók közül. A másik ráadásul szintén a mi kutyánk kölyke egy kicsit: a szlovák Erik Weismann az előző idényben a Mol Liga-győztes Érsekújvárt erősítette, nem is akárhogyan.

Vas János az idén töltötte be a harmincat, 2002-ben draftolta a Dallas Stars, de a tengerentúlon csak – "csak" – az AHL-ig jutott, ott viszont pár szezonon át stabil helye volt az Iowában, és nem fukarkodott a pontokkal sem. Később játszott Svédországban, az EBEL-es Fehérvárban és Franciaországban is.

Advertisement

Bónusznak egy kisebb, de jól demagogizálható érdekesség: a Fehérvár első 2014/15-ös edzőmeccsét – az Érsekújvárt verték 7-4-re kedden este – több mint 2000-en (!!) nézték meg az ifj. Ocskay Gáborról elnevezett jégcsarnokban. Na jó, azt is elmesélem még, hogy az igazolások és az egyéb fejlemények okán már biztos, hogy erősebb lesz a magyar bázisú Mol Liga, mint valaha. Az a helyzet, hogy komolyan várom a szeptember közepét.

Share This Story

Get our newsletter