Illustration for article titled Megint több tucat embert mészárolt le a Boko Haram Nigériában

Több tucat embert öltek meg a Boko Haram terrorszervezet iszlamista fegyveresei a Nigéria északkeleti részén található Borno államban. A rajtaütések Chibok közelében történtek, ahonnan korábban több mint 200 iskolás lányt raboltak el a terroristák.

Advertisement

A falusiak szerint a milícia emberei hatórás hajtóvadászatot tartottak, az embereket a bokrok közé üldözték, otthonaikat felgyujtották. A terroristák terepjárókon és motorokon érkeztek katonai egyenruhát viselve, "Allahu Akbar" kiáltásokkal lőttek mindenkit, aki eljéük került. Néhány szemtanú látott nigériai repülőgépeket és katonákat is, amint ellentámadásba kezdenek.

A csoport célja az, hogy létrehozzon egy iszlamista államot Nigéria északi részén. Itt több száz falusit mészároltak már le az elmúlt hónapokban. A chiboki emberrablás óta a nigériai kormányra egyre nagyobb belső és külső nyomás nehezedik, hogy erőteljesen szálljon szembe a Boko Harammal.

Advertisement

A Boko Haram 2002 óta létezik, 2009-ben kezdték meg akcióikat, mára több ezer ember életéért felelősek. A nevük hausa nyelven annyit tesz, hogy "Le a nyugati neveléssel".

via BBC

Share This Story

Get our newsletter