V√©gre egy sztori, amiben az √ļjs√°g√≠r√≥nak nagy hatalma van, mert f√©lnek tŇĎle mint a hatalom √∂kl√©tŇĎl. A dolog √öjpesten t√∂rt√©nt, √©s ami a legjobb a t√∂rt√©netben, hogy egy olvas√≥nk, egy Kinja-felhaszn√°l√≥ √≠rta meg egy posztban, nekem m√°r csak telefon√°lnom kellett egyet hozz√°m √©ljenek a j√ļzerriporterek.

Fikamika az √ļjpesti √∂nkorm√°nyzati lap online c√≠moldal√°r√≥l tudta meg, hogy a Szolidarit√°s √©s Bajnai Gordon m√°jus 7.-√©n lakoss√°gi f√≥rumot tartanak a ker√ľletben. MielŇĎtt m√©g jobban meglepŇĎdhetett volna, belekattintott az online √ļjs√°g c√≠moldal√°n az aj√°nl√≥ba, hogy a leny√≠l√≥ cikkbŇĎl m√°r az der√ľlj√∂n ki, a szerzŇĎ nem aj√°nlja, hanem hevesen t√°madja az esem√©nyt, pontosabban az ennek helyet ad√≥ szervezetet. Ditzenty Attila fŇĎszerkesztŇĎ az√©rt dugaszolta ki a vitriolos √ľveget, mert a politikai f√≥rumot a Magyar Aut√≥klubt√≥l b√©relt helys√©gben rendezik, az Aut√≥klub pedig "f√ľggetlen orsz√°gos egyes√ľletnek" nevezi mag√°t.

Megkerestem az Aut√≥klubot, ahol Gyulain√© T√≥th Zsuzsa jogi igazgat√≥ azonnal a k√∂zep√©be v√°gott: t√©ved√©s t√∂rt√©nt, az oktat√≥termet b√©rbe ad√≥ munkat√°rs hib√°zott, √©s az Aut√≥klub a cikk ut√°n azonnal lemondta a rendezv√©nyt. A szervezŇĎ nem √∂r√ľlt, de tudom√°sul vette a dolgot. √ćr√°sos k√∂zlem√©nyt is k√ľld√∂tt az √ľgyrŇĎl a jogi igazgat√≥, amiben nem a cikk szerepel indokk√©nt, hanem hogy egy utcai sz√≥r√≥lapon l√°tt√°k meg, hogy a saj√°t √©p√ľlet√ľkben politikai f√≥rum lesz nemsok√°ra. K√ľl√∂n√∂s elk√©pzelni, hogy ezt egy plak√°tr√≥l kellett megtudniuk. A b√©rleti szerzŇĎd√©s felmond√°s√©t azzal indokolj√°k, hogy az Aut√≥klub alapszab√°lya tiltja politikai tev√©kenys√©g folytat√°s√°t, annak ak√°r k√∂zvetett t√°mogat√°s√°t.

Advertisement

Most lehet j√≥ nagyhatalm√ļ √ļjpesti √ļjs√°g√≠r√≥nak lenni! Na j√≥, igaz√°b√≥l nem, a legjobb hatalom n√©lk√ľli, de nem egy magyar √∂nkorm√°nyzat, hanem egy √©lveteg k√ľlf√∂ldi mag√°nszem√©ly fizet√©si list√°j√°n l√©vŇĎ √ļjs√°g√≠r√≥nak lenni.