Illustration for article titled Megijedt az Autóklub a fideszes laptól, kirúgta Bajnaiékat

Végre egy sztori, amiben az újságírónak nagy hatalma van, mert félnek tőle mint a hatalom öklétől. A dolog Újpesten történt, és ami a legjobb a történetben, hogy egy olvasónk, egy Kinja-felhasználó írta meg egy posztban, nekem már csak telefonálnom kellett egyet hozzám éljenek a júzerriporterek.

Advertisement

Fikamika az újpesti önkormányzati lap online címoldaláról tudta meg, hogy a Szolidaritás és Bajnai Gordon május 7.-én lakossági fórumot tartanak a kerületben. Mielőtt még jobban meglepődhetett volna, belekattintott az online újság címoldalán az ajánlóba, hogy a lenyíló cikkből már az derüljön ki, a szerző nem ajánlja, hanem hevesen támadja az eseményt, pontosabban az ennek helyet adó szervezetet. Ditzenty Attila főszerkesztő azért dugaszolta ki a vitriolos üveget, mert a politikai fórumot a Magyar Autóklubtól bérelt helységben rendezik, az Autóklub pedig "független országos egyesületnek" nevezi magát.

Advertisement

Megkerestem az Autóklubot, ahol Gyulainé Tóth Zsuzsa jogi igazgató azonnal a közepébe vágott: tévedés történt, az oktatótermet bérbe adó munkatárs hibázott, és az Autóklub a cikk után azonnal lemondta a rendezvényt. A szervező nem örült, de tudomásul vette a dolgot. Írásos közleményt is küldött az ügyről a jogi igazgató, amiben nem a cikk szerepel indokként, hanem hogy egy utcai szórólapon látták meg, hogy a saját épületükben politikai fórum lesz nemsokára. Különös elképzelni, hogy ezt egy plakátról kellett megtudniuk. A bérleti szerződés felmondásét azzal indokolják, hogy az Autóklub alapszabálya tiltja politikai tevékenység folytatását, annak akár közvetett támogatását.

Most lehet jó nagyhatalmú újpesti újságírónak lenni! Na jó, igazából nem, a legjobb hatalom nélküli, de nem egy magyar önkormányzat, hanem egy élveteg külföldi magánszemély fizetési listáján lévő újságírónak lenni.

Share This Story

Get our newsletter