Ilyet még nem láttam, vagy ha igen, hát nagyon régen. A Borussia Dortmund tizenegyesekkel csapta ki a bajorokat a német kupa elődöntőjében, de hogy? Úgy, hogy a Bayern mind a négy próbálkozása kimaradt, a BVB meg kettőt bevert. Guardiola szezonja az idén sem lesz kerek.

Advertisement

A münchenieknek saját pályán, telt ház előtt kellett volna kinyírniuk a közepes idényt futó Dortmundot, és ehhez adott volt minden, a vezetést is megszerezték. Az ellenfél azonban a vége felé egyenlített, 1-1-gyel mentek neki a hosszabbításnak, akkor már nem esett gól.

Jöhettek a tizenegyesek, a Bayern kezdett. Külön felhívnám a figyelmet arra, ahogyan Lahm Fülöp és Alonso Csaba hajszálra egyformán végzik el a dolgukat mindjárt az első két körben. Négyig azért kellett elmenniük szegény vendéglátóknak, mert két találat után a harmadikat a Dortmund is kihagyta. A negyedik hazai kísérletet a kapus Neuer vágta lécre – az legalább csattant egy nagyot –, így nyerte a sorozatot 2-0-ára Jürgen Klopp csapata. A nyáron távozó dortmundi sikertréner kupadöntővel teheti tehát fel a pontot a fejezet végére, a ma esti másik elődöntőt a harmadosztályú Bielefeld játssza a Bundesliga-második Wolfsburggal.

Advertisement

Múlt héten egyébként az volt a téma, hogy az idén nem lehet majd megállítani a Bayernt, búslakodtak is a Barcelona-szurkolók, hogy a müncheniekkel sorsolták össze a csapatukat a Bajnokok Ligája-elődöntőre. Nos, meg lehet állítani, még ilyen röhejes módon is.

Advertisement

Share This Story

Get our newsletter