Mégsem lesz Borsétány és zsibvásár a Madách téren, pedig úgy volt, hogy öt évig az lesz.

Két szocialista képviselő, Kispál Tibor és Devosa Gábor ötlete volt, hogy öt éven át, 2015-től kezdve 2019-ig minden nyárra, egész pontosan öt hónapra bérbe adták volna a tavaly felújított teret a Belvárosi Rendezvényiroda Kft-nek, hogy ott Borsétány néven bódékat állíthassanak.

Lett volna ott színpad, kiállítások, és persze bódék bódék hátán. Nem csoda, hogy a környék lakóinak annyira nem tetszett az ötlet, de mivel a javaslatot támogatta Vattamány Zsolt polgármester is, úgy tűnt, senki nem állhat a bódéfalu útjába.

A politikusok azonban nem számoltak az elkeseredett lakókkal, akik több fronton is támadást intéztek a javaslat ellen, sőt, szép számban képviseltették magukat a képviselőtestület szerdai ülésén is. A tiltakozás hevessége visszariasztotta a beterjesztő szocialista politikusokat, akik még az ülés elején visszavonták a javaslatot.

Advertisement

Hogy ezután mi lesz a Madách tér sorsa, az még bizonytalan, viszont életemben először végre komolyan leírhatom azt, hogy civil kurázsi. Továbbá emlékeztetnék mindenkit egy kommentre Szily László tavalyi térkritikája alatt:

Tudod miért lett ilyen sivár? Hogy majd jó pénzért néhány bódé elférjen valami aktuális rendezvény kapcsán.

Advertisement

(via 444)