This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Meghatározó akar lenni a "blogos térben", mondta a Cinknek a köztévé

Újabb blogokat indíthatnak az eddigieken felül, nem érzékelik, hogy kormányzati vagy -közeli figurák írnák a hirado.hu friss tartalmait. A posztokért piaci árat fizetnek, bármit is jelentsen ez. Az MTVA válaszolt a Cink blogbirodalom-ügyi kérdéseire, bár a kifejezéstől prüszkölnek.

Advertisement

Cink: Miért alapított egy sor blogot a hirado.hu?

MTVA: A közmédia hírportálja, a hirado.hu elsődlegesen az MTI által kiadott, valamint a közmédia televíziós és rádió adásait feldolgozó híreket szolgáltat. A nemzetközi tendenciákat figyelembe véve, a változó felhasználói szokásokat is követve döntöttünk a közérdeklődésre számot tartó tematikus véleményműfaj beemelésére a hirado.hu szolgáltatásai közé. Fontosnak tartottuk ezek elkülönítését a hirado.hu hírszolgáltatásától, emiatt indítottuk ezeket önálló domaineken.

Advertisement

Cink: Mekkora összegbe kerül a blogok működtetése? Minden szerzőt tudnak fizetni, vagy csak a blogok gazdáit?

MTVA: A piaci sztenderdek alapján történik a bloggazdák és a cikkírók felkérése. Hasonló javadalmazást biztosítunk szerzőinknek a nyomtatott vagy internetes sajtótermékeknél bevált díjazásokhoz.

Advertisement

Cink: Mit vár az MTVA a blogbirodalomtól? Úgy értem, mondjuk az idei év végén mivel lennének elégedettek látogatószámban vagy bármi egyéb mutatóban?

MTVA: A Közmédia számára a legfontosabb a minőségi tartalomszolgáltatás. Az év végére szeretnénk elérni, hogy a bloggazdáink, illetve a blogok kiemelt szerzői meghatározóak legyenek a blogos térben. A blogbirodalom kifejezést az MTVA nem tartja szerencsésnek és visszautasítja azt.

Advertisement

Cink: De alapvetően mi a céljuk ezzel: a hirado.hu látogatottságának a növelése, közsszolgálati tájékoztatás, vagy valami más?

MTVA: A látogatottság növelése és a közszolgálati tájékoztatás.

Cink: Terveznek még újabb blogokat a láncba?

MTVA: Folyamatosan figyeljük felhasználóink tartalomfogyasztási szokásait, és ez alapján döntünk az esetleges újabb blogok indításáról.

Advertisement

Cink: Ha lesznek további blogok, azokat is kormányzati politikusok és kormányzati háttérszervezetek munkatársai fogják írni?

MTVA: A tematikus blogok indításánál igyekeztünk az adott terület szakértőjét, szaktekintélyét felkérni. A bloggazdáknak szabad kezet biztosítottunk abban, hogy ők kiket hívnak meg a blogjukra szerzőknek. A jelenlegi blogíróink többsége nem köthető egyetlen kormányzati szervezethez sem.

Advertisement

Cink: Jelenleg hogy áll az induló olvasottság? Mekkora az egyes blogok átlagos hétköznapi felhasználószáma?

MTVA: A hirado.hu látogatottsága az elmúlt hónapokban folyamatosan növekedett. Január hónapban például 27 százalékkal, így a Medián Webaudit adatai alapján egy átlagos napon 110 ezer feletti egyedi látogatót regisztrálunk. Kiemelkedő események idején pedig 150-160 ezren keresik fel a hirado.hu oldalait. A látogatottság még ennél is dinamikusabban növekszik, ami azt is jelenti, hogy a naponta többször is visszatérő látogató számát tekintve közel 30 százalékkal javult a hirado.hu látogatottsága. Ebben a növekedésben százalékosan kimutatható szerepe van az újonnan indított blogoknak.

Advertisement

Cink: Miért választották azt a blogolásban meglepő megoldást, hogy nem lehet sem kommentelni, sem a szerzőkkel kommunikálni, még egy mailcímmel sem?

MTVA: A blogok nagy részének működik facebook oldala, az interaktivitást ott szeretnénk megteremteni.

Share This Story

Get our newsletter