Az egykori szakszervezeti vezető és egy időben meghatározó szocialista politikus 68 éves volt.

Rövid, súlyos betegség után elhunyt Nagy Sándor MSZP-s politikus, a Miniszterelnöki Hivatal egykori politikai államtitkára, közölte a család az MTI-vel. Temetéséről később intézkednek.

1946-ban született, politikai pályafutása során a rendszerváltás előtt tagja volt az MSZMP Központi Bizottságának. A rendszerváltás előtt és utána is volt országgyűlési képviselő. 1994 és 2006 között az MSZP képviselőjeként volt a parlament tagja, két évig a párt országgyűlési frakcióját is vezette. 2002 és 2006 között a Miniszterelnöki Hivatal politikai államtitkáraként dolgozott. Utána kikopott az országos politikából.

1998-ban az MSZP alelnöke volt, tisztségét kevesebb mint egy évig töltötte be. A párt honlapja szerint Nagy Sándor a szocialista platformnak mostanáig alelnöke volt.

Advertisement

A Szakszervezetek Országos Tanácsában több vezető pozícióban is dolgozott. 1990-től a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetségének elnöke volt.

Az MSZP közleménye ebben a pillanatban esett be róla, ezt írják:

Magyarországnak, a dolgozó magyar embereknek sok olyan érdekvédőre lenne szükségük, mint amilyen Nagy Sándor volt. Az MSZP erkölcsi és politikai feladatának tekinti életben tartani az általa képviselt szolidaritást.