A Real Madrid egykori legendás csatára személyesítette meg a klub legeredményesebb korszakát az ötvenes-hatvanas években.

Di St√©fano Buenos Airesben sz√ľletett 1926-ban, de az akkor m√©g liber√°lis szab√°lyoknak k√∂sz√∂nhetŇĎen j√°tszott a spanyol √©s a kolumbiai v√°logatottban is. 1953-ban ker√ľlt Madridba, ahol tizenegy √©ven √°t focizott, √©s 396 meccsen 307 g√≥lt szerzett √∂sszesen.

A Real Madrid legnagyobbj√°nak tartj√°k, rajta k√≠v√ľl csak Francisco Gento volt a tagja mind az √∂t BEK-gyŇĎztes csapatnak (a klub 56 √©s 60 k√∂z√∂tt zsin√≥rban √∂tsz√∂r nyerte meg a legrangosabb eur√≥pai kup√°t). Nyert persze sok mindent m√©g D√©l-Amerik√°ban, illetve r√©szt vett spanyol sz√≠nekben a 62-es chilei v√©b√©n is. Aranylabd√°t k√©tszer kapott.

Ismert sztori, hogy amikor Pusk√°s Ferenc Madridba ker√ľlt, a primadonn√°skod√≥ Di St√©fano kicsit f√©lt√©keny volt a mi √Ėcsi b√°csinkra, nem is nagyon vett r√≥la tudom√°st, de √©szrevette, hogy valah√°nyszor Pusk√°s elord√≠tja mag√°t, hogy "Stef√≠√≠√≠√≠!", a labda pont oda ment, ahov√° kellett, √©s √≠gy elkezdŇĎd√∂tt kettej√ľk h√≠res egy√ľttmŇĪk√∂d√©se. Pusk√°s ink√°bb elŇĎk√©sz√≠tett, Di St√©fano pedig r√ļgta a g√≥lokat sz√°molatlanul, legal√°bbis az elsŇĎ szezonjukban, k√©sŇĎbb a magyar csat√°r lett az elsŇĎ sz√°m√ļ g√≥lfelelŇĎs. A fenti vide√≥ is kettej√ľk elŇĎtt is tiszteleg.

EdzŇĎk√©nt sem volt sikertelen, noha BEK-et nem nyert, az√©rt a Valenci√°val nyert 1980-ban egy KEK-et, √©s h√°romszor nyerte meg a spanyol, egyszer az argentin bajnoks√°got. H√°rom nappal a nyolcvannyolcadik sz√ľlet√©snapja ut√°n halt meg Madridban, ahol szombaton kapott sz√≠vrohamot.