This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Meghalt Matusz Károly, aki többek között a vasfüggöny bontását is fotózta

Illustration for article titled Meghalt Matusz Károly, aki többek között a vasfüggöny bontását is fotózta

67 évesen meghalt Matusz Károly, aki 1969 és 2005 között a Magyar Távirati Iroda fotóriportereként dolgozott és többek között olyan történelmileg is fontos dolgokat fotózott, mint amikor 1989-ben Horn Gyula átvágta a vasfüggönyt. A kisalfold.hu összerakott egy galériát az emlékére.

Advertisement
Illustration for article titled Meghalt Matusz Károly, aki többek között a vasfüggöny bontását is fotózta

Matusz Károly 1946. november 21-én született Győrben. Gyerekkora óta fotózott, első fotós sikerét a győri Révai Gimnázium végzős diákjaként aratta. 1969-től már a Magyar Távirati Irodát tudósítva adott hírt a megyei eseményekről. Rövid bútorgyári kitérő után került a helyére, 1974-ben állást kapott a megyei napilap fotórovatánál. Saját bevallása szerint a Kisalföld volt az iskola, ahol megtanult fényképezőgéppel is, tollal is hírt írni. Közben, 1977-ben elvégezte a MÚOSZ újságíró iskolájának fotóriporteri szakát. A Kisalföldnél 1980-ig dolgozott. 1986-ban lett főállású tudósító a Magyar Távirati Irodánál, amelynek munkatársaként 2005. szeptember végéig dolgozott.

Share This Story

Get our newsletter