Meghalt Lesley Gore, akinek a legnagyobb slágerét te is hallottad

Ő énekelte 1963-ban az It's My Party című megaslágert, és a korszak egyik legnépszerűbb amerikai énekesnője volt.

Advertisement

Gore Lesley Goldstein néven született 1946-ban Brooklynban, és nem volt még 17 éves, amikor elénekelte a bugyutának álcázott, de valójában szívfájdítóan szomorú It's My Partyt, amelyben a pasija, Johnny pont Lesley szülinapján dobja őt egy másik lány, Judy miatt.

A dal bombasiker lett, azt pedig kevesen tudják, hogy a producere a fiatal Quincy Jones, a későbbi szupersztár volt, akinek szintén ez volt az első sikere. Gore aztán több slágert is énekelt még, de egyik se volt ennyire sikeres, noha a You Don't Own Me című, szövegében a feminizmust megelőlegező számát csak a Beatles akadályozta meg abban, hogy szintén listavezető legyen. (Ebben is Jonesszal dolgozott együtt.)

Az évtized második felében Gore szép lassan eltűnt a listákról, de ennek ellenére is folytatta az éneklést, majd 1980-ban váratlanul a Fame című film zeneszerzőjeként került vissza a köztudatba, melynek az egyik betétdaláért Oscarra is jelölték öccsével, Michaellel együtt.

Advertisement

2005-ben Gore egy interjúban mondta el, hogy leszbikus, és 23 éve egy Lois Sasson nevű nővel él együtt. Sasson volt az, aki hétfőn közölte a médiával, hogy Lesley Gore meghalt egy manhattani kórházban tüdőrákban, 68 éves volt.

Share This Story

Get our newsletter