​Meghalt az ember, akitől Lázár János mindenáron meg akarta venni a szoftverjét

Konteósok figyelem! A kormány minden, de minden eszközt bevetett, hogy megvehesse az EMIR nevű programot. Szombaton végre alárták, vasárnap meghalt az egyik eladó.

Advertisement

Tegnap meghalt Komáromi Ándrás üzletember, volt MSZP-s önkormányzati képviselő, a brüsszeli pénzek pályáztatását és elosztását szervező program korábbi jogtulajdonosa. Ő korábban tulajdonosa volt a Welt 2000 nevű cégnek is, ami a kulcsprogramot birtokolta. Az államnak mindenáron kellett a szoftver, a remek, egyesek szerint gyanúsan remek üzletet jelentő programot viszont a tulajdonosai érthető módon nem akarták eladni. Aztán nyomást gyakoroltak rájuk. Még fegyveres NAV-osokat is küldtek rájuk. Végül eladták, de a két kulcsfigura egyike azonnal meghalt.

A cég olyan elképesztően jó üzletet csinált eddig szoftverjével, hogy rengeteg politikai-korrupciós pletyka is keringett róluk, különös tekintettel Komáromi politikai szereplésére. Az első szerződésüket viszont, hogy, hogy nem, az elsp Orbán-kormány alatt kötötték az állammal.

Advertisement

A teljes sztori a 444 cikkében olvasható, az igazi profik persze azelőtt kezdik gyártani az elméleteket, hogy elolvasták volna. Bár ez a sztori normálisan is igen durvának hangzik.

Share This Story

Get our newsletter