Pribil György tegnap este Kismaroson karambolozott. 46 éves volt.

Kezdetben a Topóban, az Állati elmékben gitározott, de sikert saját blueszenekarával, az S-Modellel ért el először. Évekig zsúfolt házak előtt játszottak az ország rockklubjaiban, 1992-ben - magánkiadásban - albumuk is megjelent. Pribil közben más blueszenekarokkal (Palermo, Boogie Gang) is fellépett, neve ott szerepel Ferenczy György lemezén. Az S-Modell 1994-ben bomlik fel. Ekkor már dolgozott a Kimnowak, amelyben zeneileg ő volt a meghatározó ember.

Ezt írja róla a hírt bejelentő zene.hu. Még azt is hozzáteszik, hogy az első dal, amit a Kimnowaknak írt, 10 perc alatt született meg és az lett a címe, hogy Hol van az a nyár, ami aztán az együttes első nagy sikere lett.

A Kimnowaknak összesen hat lemeze jelent meg, legnagyobb slágerük az 1995-ös Gyémánt volt.

Pribil nem az első zenész Magyarországon, aki közlekedési balesetben halt meg, 1993-ban a harmadik Edda-tábor után motorjával súlyosan karambolozott az akkor Edda Művek gitárosa Kun Péter. A balesetének körülményei még mindig nem teljesen tisztázottak, az ütközést valószínűleg az Edda testőre okozhatta, akit Kun barátnője küldött a gitáros után kisbusszal.

Sebők Anikó, a C'est La Vie lánycsapat szólókarrierbe kezdett tagja 2005 júliusában halt meg egy baleset okozta tüdőembóliában.