A Legszomorúbb Brazil néven ő lett az előző vébé igazi jelképe, ahogy a műkupával a kezében zokogott a brazil csapat vereségén.

Illustration for article titled Meghalt a világ talán leghíresebb focidrukkere
Advertisement

Clovis Acosta Fernandes, aki egyszerre hasonlított Vicente Del Bosque spanyol szövetségi kapitányhoz és egy kedélyesen megöregedett Asterixhez hatvanéves volt és kilenc év után nem bírta tovább a rák elleni küzdelmet. 1990 óta járt világbajnokságokra és az elsőtől kezdve a tévések kedvence lett a kalapjával meg a bajuszával, minden meccsen őt keresték először a kamerák. A kedélyességet sugárzó fickó egyfajta jelképe lett a brazil csapatnak és a brazilos szurkolásnak. Aztán a hazai rendezésű vébén szokásos vágóképből vizuális főszereplővé vált, miután a brazilok 7-1-re kikaptak Németországtól az elődöntőben.

Magát Gaucho da Copának, vagyis a Kupa Gulyásának nevezte. Mármint nem marhahúst és krumplit tartalmazó levesnek, hanem marhapásztornak.

Illustration for article titled Meghalt a világ talán leghíresebb focidrukkere

A sztori 1990-ben indult, amikor a pizzériatulajdonos férfi annyira beindult az olaszországi vébé hírére, hogy eladta a pizzériáját, hogy elutazhasson megnézni a tornát. Később sokáig ebből a bevételből fedezte az utazásait, hogy később már a kormány és szponzorok is beszálljanak.

Advertisement

Nemcsak vébékre járt, ott volt minden elképzelhető nemzetközi tornán, olimpián és konföderációs kupán is, illetve barátságos meccseken.

A helyszíneken általában autót bérelt, de a japán világbajnokságra kiérve kiderült, hogy a biztosítása miatt problémás a kocsibérlés, mire hirtelen ötletből vett egy autót, amit a végén elcserélt egy Playstationre, amit ajándékba hazavitt a fiának.

Advertisement

Ismert anekdota volt, amikor a franciaországi vébén meg akart ismerkedni a helyi gasztronómiával, ezért a haverajinak vett egy rakás bagettet és pástétomot. Miután egy szuszra megették, valaki lefordította nekik, hogy puha kutyakaja volt.

Share This Story

Get our newsletter