Illustration for article titled Meghalt a Népszabadság főszerkesztője által elütött biciklista

Murányi Marcell sem tudta tegnap, hogy a férfi, aki a VII. kerületben másfél hónapja elsodort, már több hete meghalt.

“Az ügy mélységesen megrendített, szeretném kifejezni együttérzésemet a baleset sérültjének”

Advertisement

Ezzel zárult Murányi Marcell Népszabadság-főszerkesztő szerdai közleménye, amiben leírta, hogy még március 30-án este hogy ütött el egy bicliklistát a Rottenbiller-István-kereszteződés táján:

Autómmal a külső sávból egy lelassult trolit kikerülve, majd onnan jobbra kanyarodva úgy sodortam el egy kerékpárost, hogy azt akkor nem észleltem. Mindössze egy furcsa hangot hallottam, aminek nem tulajdonítottam jelentőséget. Hazaérve láttam meg az autóm jobb oldalán, a második ajtó hátsó részénél egy nagyjából 25 centiméter hosszú karcolást. Ekkor azonnal visszamentem a kereszteződéshez, ahol már helyszíneltek a rendőrök, és jelentkeztem náluk. A két időpont között annyi idő telt el, amíg haza- illetve visszaértem, tehát úgy 20-25 perc. A felelősségemet a kihallgatáson elismertem, hiszen az eset megtörtént, viszont nem történt tudatos cserbenhagyás, és nem gázoltam.

Advertisement

Murányi azután adta ki ezt a közleményt, hogy a Napi Gazdaság megírta, a konkurens lap főszerkesztője másfél hónapja elütött egy szabályosan haladó biciklistát, majd segítségnyújtás nélkül továbbhajtott.

Az atv ma arról számolt be, hogy a Murányi, és az esetről író média tudomása szerint súlyosan sérült áldozat valójában hetekkel ezelőtt belehalt a sérüléseibe, még április végén. Egy a környéken, a helyszíntől két sarokra lakó, ötvenes férfiról van szó, az atv megtalálta a lakását, beszélt a szomszédaival is.

Advertisement

Share This Story

Get our newsletter