John Buttont, Jenson apját, 70 évesen vitte el egy infarktus. Mindig ott lógott a fia versenyein, mindig rózsaszín ing volt rajta, mindig vigyorgott, és mindig látszott rajta, hogy az élet császára.

John maga is aut√≥versenyzŇĎ volt, a hetvenes √©vekben versenyzett ralikrosszban egy ŇĎr√ľlten kin√©zŇĎ Bog√°rral, de a legjobb √∂tlete az volt, hogy nyolc√©ves fi√°nak vett egy gokartot. Jenson Button 19 √©vesen, √≥ri√°si brit tehets√©gk√©nt ker√ľlt az F1-be, majd kilenc szerencs√©tlen √©v ut√°n 2008 v√©g√©n munkan√©lk√ľli lett, √©s √ļgy tŇĪnt, hogy v√©gleg elment mellette a vil√°g ‚Äď hogy azt√°n p√°r h√©ttel k√©sŇĎbb v√°ratlanul a legjobb aut√≥ban tal√°lja mag√°t √©s megmutathassa, mit tud.

Apja egy kiv√©tel√©vel az √∂sszes verseny√©n ott volt, t√∂bbek k√∂z√∂tt a 2009-es brazil GP-n is, ahol Button megnyerte a vil√°gbajnoks√°got, √©s ahol ez a csod√°latos k√©p k√©sz√ľlt. Ekkoriban kaptam √©letem legjobb olvas√≥i level√©t is, amiben John Button volt az egyik szereplŇĎ, √©s amirŇĎl most m√°r k√ľl√∂n√∂sen rem√©lem, hogy igaz volt.

A idei F1-szezon pont egy r√≥zsasz√≠n inggel √©s egy vid√°m, v√∂r√∂s krumpliorral lesz sz√ľrk√©bb.

Advertisement

Fotó: Mark Thompson/Getty Images