This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Meghalt a Kris Kross egyik fele

Illustration for article titled Meghalt a Kris Kross egyik fele

34 évesen drogtúladagolásban meghalt Cris Kelly, a kilencvenes évek kultikus egyszámos gyerekegyüttesének tagja. A képen ő a bal oldali. A Kris Kross arról volt híres, hogy gyerekek reppelnek benne fordítva felvett ruhákban.

Advertisement

Kelly 13 éves volt, amikor a szintén csak 18 éves Jermaine Dupri meghallotta őt és Chris Smith-t reppelni egy atlantai bevásárlóközpontban, leszerződtette őket és egymaga megírta nekik a Totally Krossed Out című lemezt, amiről a Jump a kilencvenes évek egyik legnagyobb slágere lett. A klipet Magyarországon a ma már elképzelhetetlen mértékben népszerű MTV Europe révén mindenki ismerte, de Amerikában is akkora durranás volt, hogy a legbizarrabb formátumban, egyszámos VHS-"kislemezként" is százezer példány kelt el belőle.

Advertisement

Na de melyik volt a legjobb Jump a sok közül? Itt van elsőnek a Kris Krossé:

Vagy inkább a Pointer Sisters nyolcvanas évekbeli Jumpja, akik mintha arra utalnának, hogy a telivér diszkós macák az ugróatlétákra buknak?

Vagy a világ legnagyobb melírhimnusza a Van Halentől, szintén a nyolcvanas évekből?

De lehet, hogy igazából jobban nyomta a jumpolást a Girls Aloud a kétezres évek közepén?

Esetleg Rihanna lenne az igazi jumpmester a pónilovaglós, Harlem Shake-es hangulatú Jumpjával?

Vagy a jump szóról mégcsak a House of Pain Jump Aroundja jut örökké az eszünkkbe?

Share This Story

Get our newsletter