A Liversing zenekar lemezt nem csinálhatott, megmaradt a külvárosi klubok legendájának.

Advertisement

Szendrődi Zsolt volt a '63-ban alakult, és az óbudai művelődési házban hírnevet szerző zenekar szólógitárosa. Az együttes kezdetben Beatles-számokat játszott, majd elsőként kezdett keményebb, rhythm & blues dalokat játszani a Rolling Stones, Them, Yardbirds, Pretty Things együttesektől, Szendrődi pedig remekül gitározta ezeket.

Az eksztatikus hangulatú koncertjeik miatt hamar botrányos hírneve lett a Liversingnek, úgyhogy arról csak álmodhattak, hogy bejussanak a rádióba vagy a hanglemezgyárba, mindössze kísérőzenekarként készíthettek pár - amúgy nagyszerű - felvételt (Koncz Zsuzsa, Nagy Éva, Mátray Zsuzsa, Máté Péter).

Advertisement

Az együttesnek gyakran változott a felállása (az utolsó időkben Demjén Ferenc is tagja volt a zenekarnak), a sikeresebb zenekarok néha elvittek tagokat, mások maguktól fáradtak bele. Szendrődi a Liversing feloszlása után Unió néven alapított együttest, de a várt siker ezzel is elmaradt.

A szomorú életút utolsó éveiben sokat betegeskedett, de az újra összeálló Liversing koncertjein azért fellépett. 71 éves korában halt meg szeptember 16-án.

Share This Story

Get our newsletter