Viszont S. Vilmossal ellentétben szabadlábon védekezhet. Vagyis ez ugyanaz az ügy, amikor nagydarab és roppant erős férfiak megvertek egy bevándorlónak hitt fiút és a barátnőjét.

A Szegedi Nyomozó Ügyészség pénteken hallgatta ki gyanúsítottként ezt a másik embert a július 18-ai bántalmazással kapcsolatban. Szanka Ferenc illetékes azt mondta, a férfi – aki barátjához, S. Vilmoshoz hasonlóan Szegedi Fegyház és Börtön munkatársa volt – a megalapozott gyanú szerint bekapcsolódott a társa és a sértettek közötti dulakodásba. Volt egy harmadik pasas is, őt még keresik. A kettes számú exbörtönőr a gyanú szerint nemcsak a kubai származású fiút ütötte, hanem egy másik sértettet is, aztán a helyszínről a társaival együtt úgymond távozott.

Advertisement

Szolgálati viszonyát a történtek után a Szegedi Fegyház és Börtönben neki is megszüntették. A Szegedi Nyomozó Ügyészség csoportosan elkövetett garázdaság bűntettével gyanúsítja, mivel esetében ráadásul – előzetes letartóztatásban levő társától eltérően – “nem merült fel adat arra, hogy a bántalmazását bármilyen módon motiválta volna a kubai születésű, több mint húsz éve Magyarországon élő, magyar állampolgárságú sértett származása”.

Share This Story

Get our newsletter