This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Megerőszakolt európaiak a kőszegi várszínházban

Illustration for article titled Megerőszakolt európaiak a kőszegi várszínházban

Raped Europeans a neve annak az előadásnak, amit egy csomó európai művész részvételével fognak előadni júliusban Kőszegen. Valami miatt egyikőjük sem szólt, hogy legyen valami más a címe.

Advertisement

Egyelőre még csak annyit tudni az előadásról, ami sajtóanyag a nyugat.hu-nál megjelent, ezt bemásolom:

Előadásunkkal az európai és nemzeti identitástudat konfliktusát vagy harmóniáját, ill. a nemzetiségek közötti párbeszédek lehetőségeit, avagy lehetetlenségeit próbáljuk felmutatni, nem mellőzve a humor, a sztereotípiák abszurditása és az önirónia megkerülhetetlen értelmező, feldolgozó szerepét sem. A „raped Europeans“ koprodukció rendhagyó voltát az adja, hogy minden egyes szereplője önálló alkotó koreográfus is egyben. A meghívott finn, a Svájcban élő német, a Dániában élő svájci, és a több mint húsz éve Hollandiában dolgozó amerikai koreográfus-előadókon túl, egy finn zeneszerző is a csatlakozik a koprodukciónkhoz, értelemszerűen a saját műfajában hozzájárulva a munkafolyamathoz. Magyar oldalról a rendezőn - Gergye Krisztián - túl, Fejes Ádám (a MU Terminal vezetője) és Hoffmann Adrienn (a 2013-as évben koreográfusként debütált fiatal tehetség) színesítené a szereplők táborát.

Advertisement

Gumipókkal kell visszafogni magamban a feltörő Tamás Gáspár Miklóst, de nem túlzás ez a cím?

(Kép: Facebook)

Share This Story

Get our newsletter