This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Megéri-e taxival leugrani lángosozni Siófokra a Szigetről?

Illustration for article titled Megéri-e taxival leugrani lángosozni Siófokra a Szigetről?

Remek ártábla van kifüggesztve a Szigeten, hogy mennyi a maximum taxis tarifa mondjuk az Örs vezér térig, meg a Parlamentig. Vagy mondjuk Siófokig. Ugyanis minden Sziget alatt legalább 4-5 ilyen fuvar is akad - tudtam meg ma egy jó fej taxistól. Na meg rengeteg más remek pletykát is, amit most mind megosztok veletek!

Advertisement

Ma volt ugyanis a Sziget sajtóbejárása, ahol természetesen ott voltunk. Bár a sajtóanyag is igen izgalmas volt, ám számomra a CityTaxi ártáblája volt az egyik legérdekesebb olvasmány. Így nézett ki:

Illustration for article titled Megéri-e taxival leugrani lángosozni Siófokra a Szigetről?
Advertisement

Kicsit meglepve kérdeztük meg, hogy tényleg van-e igény siófoki viszonylatra, de azt mondták, hogy hajaj! Minden Szigeten akad jó pár ilyen kérés, sőt voltak olyanok, akik azzal szálltak be, hogy az AquaWorldben már voltak múltkor, most menjenek inkább Hajdúszoboszlóra. Mentek. (A legfurább kívánság az volt egy buliban kifáradt külföldi pártól, hogy vigyék el őket Kazincbarcikára. Ragaszkodtak hozzá.)

Egy belga vagy francia társaságnak általában nem ár ez, főleg, ha öt-hat emberről van szó, ráadásul a visszautazás is benne van. Szóval vannak, akik leugranak egyet csobbanni a Balcsira, bevágnak egy lángost a parton, és három óra strandolás után már húznak is haza.

Advertisement

A legtöbben azonban nem a strandokat, hanem a budapesti fürdőket keresik. A Széchenyiben néha akkora a forgalom, hogy a fürdőből időnként áttelefonálnak a taxitársaságnak, hogy több vendéget ne hozzanak, megteltek. Ilyenkor a Gellért a soros - amíg az is meg nem telik.

Pletykák szerint egyszer egy esős nap után be is kellett zárni a Szecskát, mert annyi sarat hordtak be a külföldi turisták, hogy rendkívüli tisztításra volt szükség a fürdőben.

Advertisement

A tisztaság persze a taxiban is gondot okoz. Ami a Galaxis stoposainak a törülköző, az a taxisoknak a kicsire összehajtogatott, eldobható esőkabát.

Ha saras a vendég, aláterítik, ha úszógatyában száll be a fürdőből kifele jövet, akkor is. Nem is gondoltam volna, hogy a magas ásványianyag-tartalmú víz olyan foltot hagy az ülésen, amit csak különleges eljárással lehet kiszedni. Pedig így van. Ez pedig nem csak a tisztítás költsége miatt drága mulatság, de a kiesett munkaórák miatt is.

Advertisement

Épp ezért rossz a behányó utas is. A csodálatos esőkabát ilyenkor is segít, ha látja a sofőr, hogy baj van, abból hajtogat zacskót a rászorulónak.

A legfurább azonban, amikor amikor arra kérik az utast, hogy vegye fel az esőkabátot. Mert mondjuk egy félmeztelen, vagy egy egészen pucér nő akar beszállni a kocsiba.

Share This Story

Get our newsletter