Remek √°rt√°bla van kif√ľggesztve a Szigeten, hogy mennyi a maximum taxis tarifa mondjuk az √Ėrs vez√©r t√©rig, meg a Parlamentig. Vagy mondjuk Si√≥fokig. Ugyanis minden Sziget alatt legal√°bb 4-5 ilyen fuvar is akad - tudtam meg ma egy j√≥ fej taxist√≥l. Na meg rengeteg m√°s remek pletyk√°t is, amit most mind megosztok veletek!

Ma volt ugyanis a Sziget sajt√≥bej√°r√°sa, ahol term√©szetesen ott voltunk. B√°r a sajt√≥anyag is igen izgalmas volt, √°m sz√°momra a CityTaxi √°rt√°bl√°ja volt az egyik leg√©rdekesebb olvasm√°ny. √ćgy n√©zett ki:

Kicsit meglepve k√©rdezt√ľk meg, hogy t√©nyleg van-e ig√©ny si√≥foki viszonylatra, de azt mondt√°k, hogy hajaj! Minden Szigeten akad j√≥ p√°r ilyen k√©r√©s, sŇĎt voltak olyanok, akik azzal sz√°lltak be, hogy az AquaWorldben m√°r voltak m√ļltkor, most menjenek ink√°bb Hajd√ļszoboszl√≥ra. Mentek. (A legfur√°bb k√≠v√°ns√°g az volt egy buliban kif√°radt k√ľlf√∂ldi p√°rt√≥l, hogy vigy√©k el ŇĎket Kazincbarcik√°ra. Ragaszkodtak hozz√°.)

Egy belga vagy francia t√°rsas√°gnak √°ltal√°ban nem √°r ez, fŇĎleg, ha √∂t-hat emberrŇĎl van sz√≥, r√°ad√°sul a visszautaz√°s is benne van. Sz√≥val vannak, akik leugranak egyet csobbanni a Balcsira, bev√°gnak egy l√°ngost a parton, √©s h√°rom √≥ra strandol√°s ut√°n m√°r h√ļznak is haza.

A legt√∂bben azonban nem a strandokat, hanem a budapesti f√ľrdŇĎket keresik. A Sz√©chenyiben n√©ha akkora a forgalom, hogy a f√ľrdŇĎbŇĎl idŇĎnk√©nt √°ttelefon√°lnak a taxit√°rsas√°gnak, hogy t√∂bb vend√©get ne hozzanak, megteltek. Ilyenkor a Gell√©rt a soros - am√≠g az is meg nem telik.

Advertisement

Pletyk√°k szerint egyszer egy esŇĎs nap ut√°n be is kellett z√°rni a Szecsk√°t, mert annyi sarat hordtak be a k√ľlf√∂ldi turist√°k, hogy rendk√≠v√ľli tiszt√≠t√°sra volt sz√ľks√©g a f√ľrdŇĎben.

A tisztas√°g persze a taxiban is gondot okoz. Ami a Galaxis stoposainak a t√∂r√ľlk√∂zŇĎ, az a taxisoknak a kicsire √∂sszehajtogatott, eldobhat√≥ esŇĎkab√°t.

Ha saras a vend√©g, al√°ter√≠tik, ha √ļsz√≥gaty√°ban sz√°ll be a f√ľrdŇĎbŇĎl kifele j√∂vet, akkor is. Nem is gondoltam volna, hogy a magas √°sv√°nyianyag-tartalm√ļ v√≠z olyan foltot hagy az √ľl√©sen, amit csak k√ľl√∂nleges elj√°r√°ssal lehet kiszedni. Pedig √≠gy van. Ez pedig nem csak a tiszt√≠t√°s k√∂lts√©ge miatt dr√°ga mulats√°g, de a kiesett munka√≥r√°k miatt is.

Advertisement

√Čpp ez√©rt rossz a beh√°ny√≥ utas is. A csod√°latos esŇĎkab√°t ilyenkor is seg√≠t, ha l√°tja a sofŇĎr, hogy baj van, abb√≥l hajtogat zacsk√≥t a r√°szorul√≥nak.

A legfur√°bb azonban, amikor amikor arra k√©rik az utast, hogy vegye fel az esŇĎkab√°tot. Mert mondjuk egy f√©lmeztelen, vagy egy eg√©szen puc√©r nŇĎ akar besz√°llni a kocsiba.