Illustration for article titled ​Megengedték a Tízparancsolat-szobrot, erre a sátánisták és a hinduk is szobrot akarnak

Ezért nem érdemes vallási emlékműveket engedélyezni. Ha a keresztények kaptak, miért ne kaphassanak a majomisten hívei?

Advertisement

Baromi jól nézhet ki rövidesen Oklahoma Cityben az Oklahomai Kapitólium előtti tér, ha az össze begerjedt vallási csoport ki tudja lobbizni a maga emlékművét. A lavinát a republikánis önkormányzat indtotta el azzal még 2009-ben, hogy engedélyt adott egy magánpénzből finanszírozott kőtábla felálltására köztéren, ami tavaly készült el végül. Ez azonnal heves indulatokat keltett, most pedig a korábban ébredő ateisták után egy hindu csoport is jelentkezett, hogy ők Hanuman, a majomisten szobrát szeretnék felállítani.

A hinduknak fel kell kötniük a gatyát, a sátánisták ugyanis közvetlenül a kőtábla mellé akarnak építkezni, és ahogy a New York-i csoportjuk szóvivője, Lucien Greaves elmondta, erősen gondolkoznak azon, hogy ne valamiféle nagy, megmászható gyerekjáték-szobor hirdesse-e, hogy az ő vallásuk a rosszindulatú pletykákkal ellentétben nem kannibalisztikus, embertelen kultusz, hanem laza, jókedvű hit.

Advertisement

A sátánisták év végig gyűjtenek az Indieogogón az emlékművükre, eddig valamivel több, mint 3 ezer dollár jött össze a tervezett 20 ezerből. Nagyon erősen gondolkodom, mert 5 dollá adományért Satanic Pride feliratos póló jár!

Share This Story

Get our newsletter