A megyei korm√°nyhivatal r√°k√©rdezett arra, hogy akkor most hogy is volt az, hogy megl√°togatta √Črpatakot a Jobbik. Orosz Mih√°ly Zolt√°n √ļgy √∂nt tiszta vizet a poh√°rba, hogy a sug√°rt√≥l meg lehet sz√©d√ľlni. Kiemelt figyelmet kapnak a Vona G√°bornak aj√°nlott szendvicsek.

Tavaly novemberben √Črpatak al√°√≠rt egy egy√ľttmŇĪk√∂d√©si meg√°llapod√°st a Jobbikkal, a Szabolcs-Szatm√°r-Bereg megyei korm√°nyhivatal pedig √ļgy gondolta, hogy erre az√©rt r√°k√©rdezne, hogyan is zajlott ez pontosan, meg ki akarta ezt. Egy√°ltal√°n ki t√°mogatta az esem√©nyt, az √∂nkorm√°nyzat vagy esetleg egy mag√°nszem√©ly, a Jobbik akkor az √∂nkorm√°nyzattal k√∂t√∂tt egy√ľttmŇĪk√∂d√©st vagy egy √Črpatak nevezetŇĪ valamivel, √©s egy√°ltal√°n ha az elŇĎbbi t√∂rt√©nt, azt megszavazta-e az √∂nkorm√°nyzat. Tudj√°tok, felelŇĎs, √©rtelmes k√©rd√©sek, amiket akkor kell feltenni, amikor egy csujjogat√≥s Morpheusnak √∂lt√∂zŇĎ ember a magyar sz√©lsŇĎjobboldal vezetŇĎ figur√°j√°val band√°zik.

Ezt a kik√©r√©st tavaly decemberben kapta meg Orosz polg√°rmester √ļr. V√°laszt viszont nem adhatott, mert janu√°rban j√∂tt az √ļjabb megkeres√©s, p√°r m√°sik k√©rd√©ssel kieg√©sz√≠tve. A p√°r k√©rd√©s pedig arra vonatkozott, hogy ugyan felmondta-e az √∂nkorm√°nyzat a szerzŇĎd√©s√©t az E.ON Energiaszolg√°ltat√≥val, √©s ha t√©nyleg megszavazt√°k ezt a tan√°csban, akkor hogyan fogj√°k a telep√ľl√©st vil√°g√≠tani, azt ugyanis musz√°j lenne.

Term√©szetesen egy ember, aki mindennap √ļgy viselkedik, mintha a Kurult√°j afterpartij√°ra igyekezne, ezt szem√©lyes t√°mad√°snak, sŇĎt, egyenesen zaklat√°snak √©s pack√°z√°snak vette. Bossz√ļb√≥l √≠rt egy akkora, de t√©nyleg akkora v√°laszt, amit m√©g az MTI √∂nkorm√°nyzati sajt√≥szolg√°lat√°ban sem k√∂z√∂ltek le teljes terjedelm√©ben, pedig ott tal√°n az egyetlen cenz√ļra, hogy magyar szavaknak kell egym√°s ut√°n k√∂vetkeznie a sz√∂vegben.

Orosz p√©ld√°ul r√∂gt√∂n r√°t√©r arra, hogy eln√©z√©st a k√©s√©s√©rt, de az√©rt nem foglalkozott eddig a ‚Äěnemzeti elk√∂telezetts√©gŇĪ politikai vil√°gn√©zet√ľnk miatti‚ÄĚ zaklat√°sokkal, mert azzal volt elfoglalva, hogy a M√°rta n√©ni f√©le t√≠zhekt√°ros legelŇĎt ne Simon Mikl√≥s fideszes k√©pviselŇĎ csal√°dja kapja meg. Ez√©rt √Črpatak perelt is √©s megnyerte a magyar √°llammal szemben. Kapaszkodjatok meg, mert ez m√©g semmi. Az√©rt idem√°solok egy r√©szletet abb√≥l, hogy Orosz ezt hogyan fogalmazta meg:

A k√©s√©sem okai a k√∂vetkezŇĎk: az √Ėn√∂k nevets√©ges pack√°z√°sai (nemzeti elk√∂telezetts√©gŇĪ politikai vil√°gn√©zet√ľnk miatti zaklat√°sai) helyett (amelyekrŇĎl levelem √°ttanulm√°nyoz√°sa ut√°n rem√©lhetŇĎleg ki fog der√ľlni, hogy ezekben partner soha nem leszek, hanem csak a maxim√°lis ellen√°ll√°somra sz√°m√≠thatnak) sokkal fontosabb k√∂z√ľgyekkel t√∂lt√∂m az idŇĎmet polg√°rmesteri esk√ľmnek megfelelŇĎen szeretett telep√ľl√©sem √©s haz√°m jav√°ra, ez√©rt jelen esetben is azzal az √ľggyel voltam elfoglalva, amiben √Ėn√∂k hossz√ļ ideje cserben hagytak benn√ľnket, ugyanis hi√°ba k√©rt√ľk az √Ėn√∂k seg√≠ts√©g√©t szem√©lyesen is 2013 √°prilis√°ban √©s a korm√°nyhivatal elŇĎtti demonstr√°ci√≥nkon kb. egy h√≥napon kereszt√ľl, hogy √Črpatak (M√°rta n√©ni f√©le) legelŇĎj√©t ne akarj√°k minden√°ron elrabolni egy 1800 fŇĎs telep√ľl√©stŇĎl √©s ne az √Ėn fideszes √©hes p√°rtt√°rsa Simon Mikl√≥s csal√°dj√°nak adj√°k oda, hanem hagyj√°k meg a jogos tulajdonos√°n√°l √Črpatak √Ėnkorm√°nyzat√°n√°l, mert a k√∂zmunka keret√©ben √Črpatak hasznos√≠tani k√≠v√°nja a visszaillesztendŇĎ t√°rsadalmi csoportok szocializ√°ci√≥ja √©s a munka vil√°g√°ba val√≥ visszavezet√©s c√©lj√°b√≥l.

Advertisement

Igen, j√≥l l√°tj√°tok, ez egy mondat volt. √Čs emiatt az eg√©sz √ľgy miatt nem tudott foglalkozni a ‚ÄěVona G√°bor eln√∂k √ļr fogad√°sakor elfogyasztott szendvicsek √ľgy√©vel‚ÄĚ. InnentŇĎl kezdve viszont kezdŇĎdik a bombaj√≥ buli, Orosz ugyanis azt √≠rja, hogy:

a sz√≥ban forg√≥ meg√°llapod√°st nem √Črpatak K√∂zs√©g √Ėnkorm√°nyzata, hanem az √Črpataki Modell Orsz√°gos H√°l√≥zata k√∂t√∂tte, melynek vezetŇĎje mellesleg √Črpatak K√∂zs√©g polg√°rmestere is.

R√°j√∂ttem k√∂zben, hogy egyszerŇĪen nincs az a lelki√°llapot, amiben √©n ezt a sz√∂veget √©rtelmesen fel tudn√°m dolgozni. Lehet, hogy az eg√©szet v√°ltoztat√°s n√©lk√ľl be kellene m√°solnom. Lehet, hogy most el kellene indulnom moziba, mert nemsok√°ra n√©zem az √ļj Robotzsarut. Az √ļj Robotzsarut√≥l nagyon rosszakat v√°rok, m√°r most tudom, hogy ut√°na nagyon m√©rges leszek, de szerencs√©re ki tudom s√ľttetni elŇĎre az agyamat ilyen mondatokkal, hogy:

A meg√°llapod√°s sor√°n a vend√©gl√°t√°st sem √°llami, sem √∂nkorm√°nyzati forr√°sb√≥l nem finansz√≠roztuk, hanem bar√°ti felaj√°nl√°sb√≥l lett elfogyasztva az a n√©h√°ny szendvics, aminek a k√∂lts√©geit √Ėn√∂k a zaklat√°si ig√©nyek szerint eminens di√°kk√©nt-lak√°jk√©nt kutatj√°k.

Advertisement

Itt tudod elolvasni az eg√©sz sz√∂veget, amit √©n egyszerŇĪen m√°r k√©ptelen vagyok felfogni. √ögyhogy j√∂jjenek belŇĎle a legjobb id√©zetek:

...mit k√≠v√°n tenni a korm√°ny ezen s√ļlyos nemzetellenes vissza√©l√©sek korrekci√≥ja √©rdek√©ben ugyanis a magyar nemzetnek ez is j√≥val nagyobb k√°rt okozott, mint Magyarorsz√°g nemzeti p√°rtj√°nak vezetŇĎje r√©sz√©re felaj√°nlott √©s semmilyen k√∂zp√©nzbe nem ker√ľlŇĎ n√©h√°ny szendvics.

Mindezek miatt a fŇĎsodrat√ļ elv√°r√°sokat kiszolg√°l√≥ lak√°jpolitikusok √©s lak√°j-k√∂ztisztviselŇĎk megregul√°z√°s√°ra-elsz√°moltat√°s√°ra valamint a mindennapi haza√°rul√°sokat kivitelezŇĎ √©s v√©grehajt√≥ lak√°j-k√∂ztisztviselŇĎk b√©rgyilkosk√©nt-h√≥h√©rk√©nt, √∂ntudatlanul v√©grehajt√≥ nemzet√°rul√≥ √©s nemzetgyilkos munk√°j√°nak felt√°r√°s√°ra √©s ezen tev√©kenys√©g√ľkkel val√≥ szembes√≠t√©sre √≥ri√°si sz√ľks√©g lett.

...az √Črpataki Modell Orsz√°gos H√°l√≥zat√°nak munk√°ja m√°r nem k√∂thetŇĎ olyan kiz√°r√≥lagosan √Črpatak K√∂zs√©g √Ėnkorm√°nyzat√°hoz olyan √©rtelemben, ahogyan a jelen esetben aljas sz√°nd√©k√ļ emberek ig√©ny√©t kiel√©g√≠tve p√°rtpolitikai torzsalkod√°s √©rdek√©ben korl√°tolt agy√ļ emberek szeretn√©k √Črpatak √Ėnkorm√°nyzat√°hoz k√∂tni.

Advertisement

Orosz Mih√°ly Zolt√°n egy magyar telep√ľl√©s polg√°rmestere.

Fotó: erpatak.hu

(Köszönöm a tippet olvasónknak!)