Megelégelte a packázásokat Érpatak flúgos polgármestere

Illustration for article titled Megelégelte a packázásokat Érpatak flúgos polgármestere

A megyei kormányhivatal rákérdezett arra, hogy akkor most hogy is volt az, hogy meglátogatta Érpatakot a Jobbik. Orosz Mihály Zoltán úgy önt tiszta vizet a pohárba, hogy a sugártól meg lehet szédülni. Kiemelt figyelmet kapnak a Vona Gábornak ajánlott szendvicsek.

Advertisement

Tavaly novemberben Érpatak aláírt egy együttműködési megállapodást a Jobbikkal, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kormányhivatal pedig úgy gondolta, hogy erre azért rákérdezne, hogyan is zajlott ez pontosan, meg ki akarta ezt. Egyáltalán ki támogatta az eseményt, az önkormányzat vagy esetleg egy magánszemély, a Jobbik akkor az önkormányzattal kötött együttműködést vagy egy Érpatak nevezetű valamivel, és egyáltalán ha az előbbi történt, azt megszavazta-e az önkormányzat. Tudjátok, felelős, értelmes kérdések, amiket akkor kell feltenni, amikor egy csujjogatós Morpheusnak öltöző ember a magyar szélsőjobboldal vezető figurájával bandázik.

Ezt a kikérést tavaly decemberben kapta meg Orosz polgármester úr. Választ viszont nem adhatott, mert januárban jött az újabb megkeresés, pár másik kérdéssel kiegészítve. A pár kérdés pedig arra vonatkozott, hogy ugyan felmondta-e az önkormányzat a szerződését az E.ON Energiaszolgáltatóval, és ha tényleg megszavazták ezt a tanácsban, akkor hogyan fogják a települést világítani, azt ugyanis muszáj lenne.

Advertisement

Természetesen egy ember, aki mindennap úgy viselkedik, mintha a Kurultáj afterpartijára igyekezne, ezt személyes támadásnak, sőt, egyenesen zaklatásnak és packázásnak vette. Bosszúból írt egy akkora, de tényleg akkora választ, amit még az MTI önkormányzati sajtószolgálatában sem közöltek le teljes terjedelmében, pedig ott talán az egyetlen cenzúra, hogy magyar szavaknak kell egymás után következnie a szövegben.

Orosz például rögtön rátér arra, hogy elnézést a késésért, de azért nem foglalkozott eddig a „nemzeti elkötelezettségű politikai világnézetünk miatti” zaklatásokkal, mert azzal volt elfoglalva, hogy a Márta néni féle tízhektáros legelőt ne Simon Miklós fideszes képviselő családja kapja meg. Ezért Érpatak perelt is és megnyerte a magyar állammal szemben. Kapaszkodjatok meg, mert ez még semmi. Azért idemásolok egy részletet abból, hogy Orosz ezt hogyan fogalmazta meg:

A késésem okai a következők: az Önök nevetséges packázásai (nemzeti elkötelezettségű politikai világnézetünk miatti zaklatásai) helyett (amelyekről levelem áttanulmányozása után remélhetőleg ki fog derülni, hogy ezekben partner soha nem leszek, hanem csak a maximális ellenállásomra számíthatnak) sokkal fontosabb közügyekkel töltöm az időmet polgármesteri eskümnek megfelelően szeretett településem és hazám javára, ezért jelen esetben is azzal az üggyel voltam elfoglalva, amiben Önök hosszú ideje cserben hagytak bennünket, ugyanis hiába kértük az Önök segítségét személyesen is 2013 áprilisában és a kormányhivatal előtti demonstrációnkon kb. egy hónapon keresztül, hogy Érpatak (Márta néni féle) legelőjét ne akarják mindenáron elrabolni egy 1800 fős településtől és ne az Ön fideszes éhes párttársa Simon Miklós családjának adják oda, hanem hagyják meg a jogos tulajdonosánál Érpatak Önkormányzatánál, mert a közmunka keretében Érpatak hasznosítani kívánja a visszaillesztendő társadalmi csoportok szocializációja és a munka világába való visszavezetés céljából.

Advertisement

Igen, jól látjátok, ez egy mondat volt. És emiatt az egész ügy miatt nem tudott foglalkozni a „Vona Gábor elnök úr fogadásakor elfogyasztott szendvicsek ügyével”. Innentől kezdve viszont kezdődik a bombajó buli, Orosz ugyanis azt írja, hogy:

a szóban forgó megállapodást nem Érpatak Község Önkormányzata, hanem az Érpataki Modell Országos Hálózata kötötte, melynek vezetője mellesleg Érpatak Község polgármestere is.

Advertisement

Rájöttem közben, hogy egyszerűen nincs az a lelkiállapot, amiben én ezt a szöveget értelmesen fel tudnám dolgozni. Lehet, hogy az egészet változtatás nélkül be kellene másolnom. Lehet, hogy most el kellene indulnom moziba, mert nemsokára nézem az új Robotzsarut. Az új Robotzsarutól nagyon rosszakat várok, már most tudom, hogy utána nagyon mérges leszek, de szerencsére ki tudom süttetni előre az agyamat ilyen mondatokkal, hogy:

A megállapodás során a vendéglátást sem állami, sem önkormányzati forrásból nem finanszíroztuk, hanem baráti felajánlásból lett elfogyasztva az a néhány szendvics, aminek a költségeit Önök a zaklatási igények szerint eminens diákként-lakájként kutatják.

Advertisement

Itt tudod elolvasni az egész szöveget, amit én egyszerűen már képtelen vagyok felfogni. Úgyhogy jöjjenek belőle a legjobb idézetek:

...mit kíván tenni a kormány ezen súlyos nemzetellenes visszaélések korrekciója érdekében ugyanis a magyar nemzetnek ez is jóval nagyobb kárt okozott, mint Magyarország nemzeti pártjának vezetője részére felajánlott és semmilyen közpénzbe nem kerülő néhány szendvics.

Mindezek miatt a fősodratú elvárásokat kiszolgáló lakájpolitikusok és lakáj-köztisztviselők megregulázására-elszámoltatására valamint a mindennapi hazaárulásokat kivitelező és végrehajtó lakáj-köztisztviselők bérgyilkosként-hóhérként, öntudatlanul végrehajtó nemzetáruló és nemzetgyilkos munkájának feltárására és ezen tevékenységükkel való szembesítésre óriási szükség lett.

...az Érpataki Modell Országos Hálózatának munkája már nem köthető olyan kizárólagosan Érpatak Község Önkormányzatához olyan értelemben, ahogyan a jelen esetben aljas szándékú emberek igényét kielégítve pártpolitikai torzsalkodás érdekében korlátolt agyú emberek szeretnék Érpatak Önkormányzatához kötni.

Advertisement

Orosz Mihály Zoltán egy magyar település polgármestere.

Advertisement

Fotó: erpatak.hu

(Köszönöm a tippet olvasónknak!)

Share This Story

Get our newsletter