This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

​Megdöbbentő kiadvánnyal jelentkezett a Nemzeti Sport

Illustration for article titled ​Megdöbbentő kiadvánnyal jelentkezett a Nemzeti Sport

Hajrá, foci címmel kiadtak egy lapot, ami kizárólag a hülyenevek kedvelőinek érdekes, nekik viszont akkora biblia, hogy az már tényleg túlzás. Obbágy, Lőre, Vedelek! Lapkritika.

Advertisement

149 forint az ára, kisebb ugyan, de jóval vastagabb, mint az anyalap - 56 oldalas -, és nincsen benne semmi más, mint rengeteg eredmény, összeállítás és cikk a magyar foci szórakoztató mélyrégióiról, az NB III-tól a megye kettőig.

Az új lapban már elsó blikkre is az a lenyűgöző, hogy a létének nincsen semmi értelme. Rajtam kívül kit érdekelne minden körzeti focieredmény? Ha drukkolsz mondjuk is a szülőhelyed megye egyes csapatának, miért izgatna, hogy mit játszottak három megyével arrébb?

Advertisement

Engem sem az eredmények zaklatnak fel, mégcsak az ismertebb játékosokkal és edzőkkel készítette interjúk sem, hanem a nevek. A csodás, elbűvölő, mesebeli nevek az összeállításokban. Semmi, még a horgászás vagy a gombászás sem tud úgy elvarázsolni, mint amikor kiderül, hogy

a csávolyi balhátvéd nem más, mint Katymarac

Bócsán összeállt a Kárász, Ficsór, Nehéz, Tyukász hátvédsor, előttük ráadásul Veiszhab irányít

És egyáltalán, mekkorát ugorhat a sarkadi kapuban Kurta Lajos?

Jól fejel-e a battonyai centehalf, Kukula T.?

Sokat fetreng-e a tótkomlósi csatár, Kanabé?

Tényleg olyan erős lehet a szányjáték Tállyán, ha egyszer Szárnya a balszélső?

Obbágy földet túró becsúszásokkal operál Ózdon? Miközben Galambica csak álldogál a jobbszélen?

Apostol sokat szabálytalankodik Erdőbényén?

Okés, hogy Dédestapolcsány csak a BAZ megyei másodosztályban nyomja, de nem lesz ez túl nagy feladat Manóczkinak? (Itt persze tudom a választ: Galuska József van olyan jó edző, hogy levegye a terhet Manóczki válláról!)

Pénzváltó képes lesz csak a focira koncetrálni az algyői védelem közepén?

Az rendben van, hogy bácsalmáson a gólok miatt nem kell félni, hiszen hátul összeállt a Snyehola-Szávuj-tengely, de elől vajon megoldást jelet-e Rothpflug?

Nem aggódik-e a Bács-Kiskun-i Híd SC szakvezetése a jobbhátvéd Vedelek miatt? Remélem, hogy a tapasztalt Viszmeg-Csengő duó sokat segít neki a pályán, és azon kívül is!

És egyébként azt tudtad, hogy ugyanabban az NB III.-as csoportban véd Botló és Sánta?

És hogy a Nyúl egyik csatára Rigó, aki a legutóbbi fordulóban mégsem volt képes gólt lőni a fertőszentmiklósi Csókának?

Na meg hogy a nyúli védelem két szélén két Kapa játszik?

És mindezt a sok elképesztő dolgot az első 20 oldal átlapozása lapján tudtam meg, úgy, hogy a tömörség kedvéért meg sem emlékeztem olyan csodalényekről, mint Pop, Kalóz, Bocsi, Bende Bende, Csendom, Üres-Farkas, Blatt, Lőre, Böcskör vagy Hidegségi!

Advertisement

Én most azt érzem, hogy ilyen klassz újságot még nem nagyon fogtam a kezemben, de van bennem valami furcsa balsejtelem, hogy nem lehet annyira sok hozzám hasonló érdeklődésű magyar ember, hogy ezt a lapot érdemes legyen fenntartani. Mindegy, amíg megjelenik, az élet nekem ünnep és a metrózás többé nem unalmas!

Share This Story

Get our newsletter