This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Megállapodtak Kijevben, de jó kérdés, hogy mire lesz ez elég

Illustration for article titled Megállapodtak Kijevben, de jó kérdés, hogy mire lesz ez elég

Kilenc órán át tárgyaltak az ukrán válság megoldásáról jó sokan Kijevben, úgy tűnik, kitalálták, mi lesz, és magyar idő szerint délelőtt 11-kor alá is írják a papírt.

Advertisement

Viktor Janukovics, három európai uniós külügyminiszter, az ellenzék képviselői és az orosz elnök megbízottja gyúrta egymás agyát egész éjjel, aztán hajnalban abbahagyták. Senki nem nyilatkozott, az ukrán elnök sajtóirodája annyit közölt, hogy a válságból kivezető utat megtalálták, de délelőtt még ülnek egyet, utána jöhet a parafálás. Az egyes hírek és kiszivárgások arról szólnak, hogy nagykoalíciós kormány lesz, és előrehozott választások.

Ha így van, az a kérdés, hogy mit szólnak ehhez a radikálisok és a nyugatukránok (különös tekintettel a radikális nyugatukránokra), akik már korábban olyanokat üzentek például a batykivscsinás Arszenyij Jacenyuknak, hogy abból csak baj lesz, ha kormányzati szerepet vállal.

Advertisement

A Majdanon tbbé-kevésbé nyugalom volt éjszaka, a lövöldözés abbamaradt vagy szórványossá vált, több tucat foglyul ejtett berkutost is elengedtek, igaz, ennek a vérmesebb felkelők egyáltalán nem örültek.

Share This Story

Get our newsletter