Na, ez t√©nyleg nagyon megal√°z√≥. Nem √∂nmag√°ban az, hogy Magyarorsz√°got a szovjet t√≠pus√ļ feh√©rorosz diktat√ļr√°val emlegeti egy felsorol√°sban a Forbes magazin. Az ilyesmit megszokhattuk az Orb√°n-korm√°ny orsz√°g√°talak√≠t√°si k√≠s√©rlet√©nek kezdete √≥ta. Hanem az, hogy ez m√°r annyira evidens √©s √©rdektelen dolog arrafel√©, hogy mindezt egy cikk legutols√≥ bekezd√©s√©ben √≠rj√°k, r√°ad√°sul b√°nt√≥ √©l n√©lk√ľl, mintegy oda sem figyelve, a k√©t orsz√°got a l√©legzetv√©tel term√©szetess√©g√©vel egy kalap al√° v√©ve.

Maga a cikk sem valami Magyarorsz√°ggal foglalkoz√≥ balos professzor mŇĪve, hanem egy milli√°rdosokra szakosodott √ļjs√°g√≠r√≥nŇĎ √≠r√°sa, ami sorra veszi a kelet-eur√≥pai orsz√°gokat, √©s azt vizsg√°lja, hogy hogyan v√°ltozott a helyi milli√°rdosok vagyona egy √©v alatt, illetve hogy ennek mi lehet az oka. FŇĎleg Lengyelorsz√°g kap dics√©retet, de szerepel itt Csehorsz√°g, Ukrajna, Rom√°nia is, hiszen tŇĎl√ľk van versenyzŇĎ a Forbes h√≠res milli√°rdoslist√°j√°n. Azt√°n j√∂n az utols√≥ bekezd√©s a k√©t bukd√°csol√≥ rossz tanul√≥val. Az a durva, hogy a szerzŇĎ m√©g csak √∂ssze sem akarja mosni a k√©t orsz√°got, sand√°n sem c√©lozgat Orb√°nra mint a magyar Lukasenk√≥ra. Csak nyilv√°nval√≥ neki, hogy ez a k√©t orsz√°g egy halmazba tartozik.

Ennyi az egész:

Meanwhile countries like Hungary and Belarus continue to contend with corruption issues and political deadlock that make it difficult to create sustainable wealth. The better prospects come from smaller economies likeCroatia or any of the Baltics. We’re keeping watch here too.

Laza fordításban:

K√∂zben az olyan orsz√°gok, mint Magyarorsz√°g √©s Feh√©roroszorsz√°g tov√°bb bajl√≥dnak a korrupci√≥val √©s a politikai patthelyzettel, amik megnehez√≠tik a fenntarthat√≥ n√∂veked√©s beind√≠t√°s√°t. √ćg√©retesebbnek tŇĪnik p√°r kisebb gazdas√°g, mint Horv√°torsz√°g vagy b√°rmelyik balti √°llam. R√°juk oda is fogunk figyelni.